Hoppa till huvudinnehållet

Dags för årets Skördemarknad i Hajstorp – det kan du förvänta dig

Publicerad:
Trädgårdsföreningen erbjöd provsmakning och demonstration av skillnaden mellan en för stor och en lagom stor squash förra året.
Trädgårdsföreningen erbjöd provsmakning och demonstration av skillnaden mellan en för stor och en lagom stor squash förra året. Foto: Malin Bring

På lördag dukas det upp med odlade varor.

Det är dags för Skördemarknad i Hajstorp.

Numera begränsas det traditionella skördefestligheterna i Hajstorp till en dag, Skördefest har blivit Skördemarknad. Men denna dag innehåller desto mer.

– Det är hela 50 utställare i år, tio fler än förra året. Några är nya, de har inte varit här tidigare, jättekul. Att det numera bara är en dag känns bara bra. Försäljarna säger att det är lättare för dem och de får lika mycket sålt på en dag som på tre, säger Marianne Ljungström, som har sitt slusskafé öppet under marknaden, och som berättar att förra året dessutom innebar något av en omstart för skördefestligheterna.

– Det är en ny organisation, nätverket Hajstorp-Fredsberg, som håller i det hela. I det finns både privatpersoner och föreningar som alla brinner för detta. Det är ett väldigt engagemang.

– Det senaste är att vi dessutom ska få fint väder, säger Marianne som tillsammans med övriga hantverkare ska göra fint i området.

– Vi har ju alltid ett speciellt skördetema, ingen ska kunna ta miste om att det är en skördemarknad, det blir pumpor och ”allt” utlovar hon.

I övrigt då?

Lördagen börjar med att det blir musikandakt med Stina och David Lahrin. Det blir underhållning av Systrarna K, de sjunger och leker med barnen, kända barnvisor. Kommunens kulturskola har en barnkör och instrumentvisning, där barn kan få prova olika instrument. Carolina Särnefält ska sjunga schlagers, pop och musikal ackompanjerad av Tommie Pettersson och så blir det Spinning Wheels.

I Martins lada serveras skördesoppa, smedjan kommer att vara igång. Fredsbergs hembygdsförening ska syssla med musteri. Töreboda scoutkår är på plats och Fredsbergs Friskola har ett chokladhjul.

Artikeltaggar

FredsbergHajstorpHantverkMat och dryckMusikalerNöje/KulturTörebodaUnderhållning

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.