Hoppa till huvudinnehållet

Nya tag med ny Lockerudstränare: ”Jobbar för division ett”

Publicerad:
Marcus Saarväli, tränare för Lockerudsherrarna, ser möjligheterna som finns inför den kommande säsongen.
Marcus Saarväli, tränare för Lockerudsherrarna, ser möjligheterna som finns inför den kommande säsongen. Foto: Peter Gustafsson

Förra säsongen var IBK Lockerud Mariestads herrar en förlängningsförlust från division ett.

Nu kommer Marcus Saarväli, som är ny tränare för de rödvita, ha ett förnyat Mariestadslag på planen. En del från juniorlaget har klivit upp.

– Jag har inte full koll på spelarna och motståndet än, men en vilja finns hos laget, säger Lockerudstränaren, som kommer leda laget tillsammans med lagledaren Andreas Knutsson.

Säsongen 2022/2023 hade IBK Lockeruds herrlag kunnat säkra en plats i division ett. Mariestadslaget tog sig till slutspelet där de först slog ut Tranemo IBK och sedan mötte Skövde IBF.

Efter vinst i första play off-matchen missade laget två matchbollar mot Skövde. Det blev en tung upplösning via 2–3 efter förlängningen i den avgörande matchen.

På fredag går laget in i elden igen. I hemmapremiären möter Lockerud Fröjereds IBF i division två Västergötland.

Inför den kommande säsongen har många spelare lämnat laget och gått vidare till andra klubbar, bland annat Adam Åberg och Gustav Jonsson till division ett-laget IBK Lidköping. Samtidigt har klubben flyttat upp egna spelare för spel i division två.

Marcus Saarväli kom till Mariestad med en nytändning efter att han lämnade allsvenska Lillån IBK.

Han har hittills sett att fysiken finns hos spelarna, men däremot behöver de jobba mer med andra moment.

– Tekniken måste vi träna mer på, säger han.

Tekniken måste vi träna mer på
Marcus Saarväli, ny tränare för Lockeruds herrar

Målsättning

Marcus vill ändå framhäva laget för deras sammanhållning.

– De yngre spelarna har en bra inställning och det bidrar också till en bra stämning både på träningar och matcher, säger tränaren och fortsätter:

– Spelarna har visat tidigare att de kan spela med ett högt tempo. De agerar istället för att reagera.

Vad har ni för mål med säsongen?

– Vi kommer jobba för att gå upp i division ett nästa säsong, avslutar Marcus Saarväli.

På försäsongen har laget bland annat ägnat sig åt DM. I gruppen besegrades Vara IBK, Grästorps IBK och Mullsjö AIS U.

Det var högdramatiskt när Lockerud spelade den avgörande matchen om en plats i division ett på skärtorsdagen 2023. Det slutade med stor besvikelse i Mariestadslägret. (ARKIVBILD)
Det var högdramatiskt när Lockerud spelade den avgörande matchen om en plats i division ett på skärtorsdagen 2023. Det slutade med stor besvikelse i Mariestadslägret. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Truppen säsongen 2023/2024

Tränare: Marcus Saarväli.

Nyförvärv: Andreas Blom, IBF Västerås, Hampus Sandberg, Vetlanda IBF, Noel Eriksson, Lidköping.

Lämnat: Adam Åberg, Lidköping, Gustav Jonsson, Lidköping, Wilhelm Strandell, Alingsås, John Ershede, Skara, Gustav Malmsköld, slutat, Måns Magnusson, slutat, Christoffer Johansson, slutat, Dan Karlsson, Halna.

Seriekonkurrenter: BK Halna, Fagerhult/Habo IBK, Falköpings IBK, Fröjereds IF, IBK Tygriket, IBK Vänersborg, Rydboholms SK, Skara IBK, Stöpen IBK, Tibro IBK, Tranemo IBK, Vara IBK.

Artikeltaggar

Andreas BlomIBK Lockerud MariestadInnebandy

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.