Hoppa till huvudinnehållet

MBK underdog i derbyt enligt tränaren: ”All statistik säger att de är bättre”

Publicerad:
Wilgot Thorolds MBK och Ludvig Ljungkvists Jula gick en hård strid i början på sommaren. Den gången vann de förstnämnda med 4–2. (ARKIVBILD)
Wilgot Thorolds MBK och Ludvig Ljungkvists Jula gick en hård strid i början på sommaren. Den gången vann de förstnämnda med 4–2. (ARKIVBILD) Foto: William Freidlitz

Efter fyra raka förluster skrämde Mariestads BK i somras bort derbyspöket mot Jula BK.

På lördag är det för första gången på flera år som Ullervadslaget som jagar revansch på sin kommunrival.

– Vi var inte nöjda efter senaste matchen och hela höstsäsongen har handlat mycket om revansch, säger Julas tränare, Jonas Söder.

Efter 45 minuter, den 3 juni på Vänershofs IP, hade Jula BK sin femte raka derbyseger i sina händer. Vårsäsongens rivalmöte mellan Mariestads BK och Jula leddes av gästerna med 2–1 i halvtid och förde det mesta av spelet.

I den andra halvleken blixtrade dock hemmalaget till, tog över matchen och vände rättvist till en 4–2-seger.

Statistiken är inte på MBK:s sida enligt Kjell Norholl. (ARKIVBILD)
Statistiken är inte på MBK:s sida enligt Kjell Norholl. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Jag minns att jag inte ens tänkte på att vi låg under i halvtid då. Jag såg att hela laget hade en glöd i sig, så jag visste att vi skulle vända. Jag hoppas vi kan ta fram den glöden på lördag, säger ”Bollis” tränare, Kjell Norholl.

”Trycka upp ryggraden”

Ska man tro MBK-tränaren blir den glöden väldigt viktig på lördag. När de rödblåa åker till Ullervads IP för säsongens andra derby gör man det som underdog enligt Norholl.

– Det är bara att kolla statistiken. Jula ligger före oss i tabellen, har bättre målskillnad och färre förluster. Dessutom är de ett av bara två lag som har slagit serieledande Korsberga. All statistik säger att de är ett bättre lag och statistik ljuger inte, säger Norholl och fortsätter:

Daniel Tordby, som gjorde en stark insats defensivt i det senaste derbyt för MBK, är avstängd på lördag. (ARKIVBILD)
Daniel Tordby, som gjorde en stark insats defensivt i det senaste derbyt för MBK, är avstängd på lördag. (ARKIVBILD) Foto: William Freidlitz

– Men om mina grabbar kan knäppa på sig stålkorsetten, trycka upp ryggraden och spänna musklerna igen har vi möjligheten att vinna. Alla matcher börjar trots allt som 0–0.

Häng på toppen

För Jula handlar lördagens derbyretur inte bara om revansch. Vid seger har de fortfarande en chans att nå en topp två-placering med lite hjälp från annat håll.

En seger i derbyt är allt som gäller om Jonas Söders Jula ska hänga på i toppen av division fem östra. (ARKIVBILD)
En seger i derbyt är allt som gäller om Jonas Söders Jula ska hänga på i toppen av division fem östra. (ARKIVBILD) Foto: William Freidlitz

– Teoretiskt finns det fortfarande en möjlighet, men vi har pratat om att ta det mer match för match. Vi vill ta steg i det egna spelet hela tiden och sedan får vi ser hur långt det räcker. Vi är beroende av andra resultat, men måste främst prestera själva, säger Jonas Söder.

Vad blir viktigt i derbyt mot MBK på lördag?

– Nyckeln när vi har slagit Valtorp och Korsberga de senaste matcherna har varit att göra de bra perioderna längre samtidigt som de dåliga perioderna är kortare. Sedan har jag märkt en skillnad i gruppen under hösten på hur vi krigar för varandra på både träning och match.

Helgens lokala matcher

Division 3 nordvästra Götaland:

IFK Mariestad–Tidaholms GoIF.

Division 5 östra:

Jula BK–Mariestads BK.

Division 6 Töreboda:

BK Trix–Moholms SK, Hova/Weimer–FC Skövde.

Division 3 östra dam:

Stenstorps IF–Töreboda IK, Ulvåkers IF–Mariestads Bois FF.

Division 4 norra dam:

Gullspång/Weimer–Norra Fågelås IF.

Artikeltaggar

Division 6 TörebodaFotbollJonas SöderJulaJula BKKjell NorhollKorsbergaMariestadMariestads BKStatistik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.