Hoppa till huvudinnehållet

Vänerenergi firar tio år – bjuder in till dag fylld av aktiviteter

Publicerad:
Firandet hålls utanför företagets kontor./Arkiv
Firandet hålls utanför företagets kontor./Arkiv Foto: Jenny Åberg

16 september firar Vänerenergi sitt namns tioårsjubileum. Detta görs med aktiviteter för barnfamiljer och läromöjligheter.

Vänerenergi firar 10 år med sitt nuvarande namn. Därför bjuder de in alla som vill till en dag av firande på parkeringen utanför deras lokaler på strandvägen 16 september.

– Vi satsar på en familjedag med barnaktiviteter. Det kommer att finnas hoppborgar, stolpklättring, ponnyridning och olika uppträdanden såsom jonglörer, säger företagets VD Rolf Åkesson.

Samtidigt får lokala föreningar möjlighet att synas.

– Vi har flera olika föreningar på plats. Man kommer till exempel kunna testköra små eldrivna segelbåtar med Mariestads Segelklubb, säger han.

Rolf Åkesson, VD för Vänerenergi./Arkiv
Rolf Åkesson, VD för Vänerenergi./Arkiv Foto: Birthe Wetter

Det kommer också att finnas organisationer på plats. Exempelvis Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

– Och det finns möjlighet att boka in sig på en busstur till Katrinefors Kraftvärme AB för studiebesök vid pannorna, säger Rolf.

Han ser fram emot tio år till av tillväxt.

– Vi har investerat kraftigt de senaste tio åren i bland annat fibernäten. De tio åren innan det var det fjärrvärmen som var fokus. De kommande tio åren blir en resa både i omsättning och anläggning med de stora förändringarna som väntar Mariestad, säger han.

Artikeltaggar

EkonomiFibernätFjärrvärmeKinnekulleMariestadMiljöRolf ÅkessonVänerenergi

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.