Hoppa till huvudinnehållet

Man misstänkt för sexövergrepp uteblev från rättegång – har häktats

Publicerad:
Mannen är misstänkt för elva fall av sexbrott mot nio minderåriga tjejer.
Mannen är misstänkt för elva fall av sexbrott mot nio minderåriga tjejer. Foto: Arkivbild

En man i 50-årsåldern, som tidigare bott i Mariestad, har häktats misstänkt för en rad grova sexövergrepp mot barn.

Han är misstänkt för elva fall av sexbrott mot nio minderåriga tjejer som han letat upp på nätet i syfte att de skulle utföra handlingar framför kamera.

Mannen i 50-årsåldern har åtalats misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering samt försök till samma brott.

Stämningsansökan lämnade in till tingsrätten i april förra året.

Enligt åtalet tog den misstänkte Mariestadsbon kontakt med unga tjejer via sociala medier och försökte få dem att posera sexuellt för honom. Genom att erbjuda betalning, hota dem och tjata under lång tid fick han flera att göra det.

Man åtalad – hotade och tjatade för att få unga tjejer att posera sexuellt

Förnekar

Den misstänkte förnekar brott som ligger flera år tillbaka i tiden och utförts i Mariestad, där mannen tidigare bodde.

En rättegång var planerad i våras, men ställdes in. I veckan gjordes ett nytt försök, men mannen uteblev och blev sedan häktad i sin utevaro.

Greps

Han greps sedan natten till torsdagen och har nu häktats av tingsrätten. En rättegång i Skaraborgs tingsrätt planeras att hållas kommande vecka.

Rättegången kan komma ta flera dagar.

– Det är viktigt att vi får ett avslut på detta, både för målsägande och inte minst för den tilltalade själv, säger åklagaren Annelie Synnerdahl till Radio Skaraborg.

Åklagaren kommer att presentera en rad bevis mot mannen efter att polisen IT-experter gått igenom dator och telefonkommunikation.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHotMariestadOfredandeSexuellt ofredandeSkaraborgSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.