Hoppa till huvudinnehållet

Efter uppdraget – rullstolsrampen vid Ekudden utebad har kontrollerats

Publicerad:
 Översyn av handikappanpassning vid Ekudden badplats Vänern  utebad ramp rampen
Översyn av handikappanpassning vid Ekudden badplats Vänern utebad ramp rampen Foto: Charlotte Ferneman

Tekniska verksamheten har sett över rampen vid Ekuddens utebad.

– Den ska fungera i nuvarande funktion men går alltid att förbättra, säger Sven-Inge Eriksson (KD) andre vice ordförande i tekniska nämnden.

Förra året fick tekniska nämnden ett uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau att se över handikappanpassningen vid Ekuddens bassäng samt utebad.

Liften för de som använder rullstol vid bassängen besiktigades men bedömningen är att den inplanerade regelbundna servicen är tillräcklig.

Rampen vid badstranden har besiktigats av gatuavdelningen. Det har kommit rapporter om stenar på botten som skulle ha hindrat att köra ut rullstolen men några sådana har inte funnits.

– Tanken är inte man ska köra utanför rampen med rullstolen, utan stanna på plattformen och simma ut därifrån, säger Sven-Inge Eriksson.

Städats

Däremot fanns det en hög med vass och annat skräp som blockerade vägen till rampen men högen togs bort innan badsäsongen inleddes och ska städas inför varje ny säsong.

– Tillsynen ska ingå i strandskötseln.

Tekniska nämnden konstaterar att det vore önskvärt med en längre ramp och att den hade minst en plattform för vila. Plattformens läge gör att det inte går att förlänga rampen. För att förändra rampen krävs det att den byts ut.

Läget gör att vattendjupet stundtals bara blir några decimeter längst ut på rampen. Att byta plats på den skulle även innebära att en ny asfalterad gång till rampen skulle behövas samt en parkeringsplats.

Informationen och rapporten har lämnats till ksau för beredning.

Artikeltaggar

EkuddenKommunstyrelsenKristdemokraternaNämnderPolitikSven-Inge ErikssonVänern

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.