Hoppa till huvudinnehållet

Lockerud tappade ledningen: ”Fick med oss mycket läromässigt”

Publicerad:
IBK Lockerud Mariestads målvakt Felicia Johansson hade mycket att göra i SSL-premiären i Malmö. Lockerud föll, men gjorde en helt okej insats. (ARKIVBILD)
IBK Lockerud Mariestads målvakt Felicia Johansson hade mycket att göra i SSL-premiären i Malmö. Lockerud föll, men gjorde en helt okej insats. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

IBK Lockerud Mariestads damer gjorde ett gott försök.

Men när SSL-premiären var över hade Malmö FBC tagit alla tre poängen via 7–3.

– Läromässigt fick vi med oss massor. Samtidigt som det är en tråkig känsla är det skönt och ett bevis på att vi gjort något bra. Vi pressade ett lag som var i SM-kvartsfinal i fjol, säger tränaren Mickael Fredriksson.

Lockerud hade en bitvis tveksam försäsong, men när första tekning i återkomsten till SSL genomfördes var det inget blygt lag som ställde upp till klubbens första match på högsta nivå sedan 2011.

Istället för att bara vänta ut ett spelförande Malmö och sedan gå på kontring, så klev Mariestadstjejerna upp så gott de kunde inför 348 åskådare.

– Första tio minuterna var bra överlag där vi var lugna och harmoniska, säger Fredriksson.

Lockerud fick tack vare det matchens första mål och det var den tidigare Malmöspelaren Jennifer Wirén som slog in 1–0 bakom målvakten Elin Rosén.

Av bara farten skaffade sig laget även 2–0. Wilma Lundin ordnade fram en straff, som Ellen Nyman mycket snyggt förvaltade genom sin dragning och fösning under målvaktens arm.

Snabba Malmömål

Där tog det roliga slut för Mariestadslaget. Inom loppet av åtta minuter vände skånskorna på matchen. Framförallt genom att Lockerud blev lite naiva i sitt spel på mittplanen och tappade bollar.

– Tyvärr fick de ett mål i bytet efter 2–0. Vi vill vara ett spelande lag och oavsett hur mycket vi pratat om det och upplevt i allsvenskan får du inte redan på hur det är i SSL förrän du gjort denna första match.

Du får inte veta hur det är förrän du gjort första matchen
Mickael Fredriksson, tränare i Lockerud om skillnaden mot allsvenskan

Lockeruds målvakt, Felicia Johansson, gjorde flera fina räddningar och bidrog starkt till att Lockerud hade häng på poäng i sin premiär.

– De räddningarna behöver vi för att kunna skaka ett sånt här motstånd.

Hon hade dock inte flytet med sig när Malmös Hanna Simonsson kom i läge efter slarv av Lockerud. Hemmalaget gjorde 4–2, vilket var en tung uppförsbacke för gästerna.

Efter att ha klarat av ett numerärt underläge var det bara två måls underläge. Lockerud gjorde färre misstag, men hade svårt att sätta press på Malmös målvakt.

– Vi försvarade oss bra, men det blev för korta sekvenser framåt i andra.

Stolpskott från kvittering

Chansen fanns inför den tredje perioden och Lockerud såg till att krypa närmare när Maja Smidner reducerade med 16 minuter kvar.

Samma Sminder träffade stolpen när Lockeruds offensiv var som hetast. En kvittering var verkligen på gång, men Maja Mikaelsson avgjorde definitivt för Malmö med sitt 5–3-mål knappt tre minuter från slutsignalen.

Tränaren Mickael Fredriksson konstaterar att det var stora läropengar för spelarna under premiärmatchen. (ARKIVBILD)
Tränaren Mickael Fredriksson konstaterar att det var stora läropengar för spelarna under premiärmatchen. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Vi blev mer modiga och det var skärrat i Malmö. Vi hade chanser till 4–4 och sedan blev det som det blev i slutet. 5–3 blev väldigt tungt. Vi gjorde en jäkligt bra sista period.

Totalt sett gjorde Lockerud en bra insats, men blev hårt straffade på misstagen under den första halvan av matchen.

Lockeruds hemmapremiär spelas mot Åkersberga den 23 september.

Mål, Lockerud: Jennifer Wirén, Ellen Nyman, Tilde Forsberg.

Artikeltaggar

Baltiska hallenEllen NymanFelicia JohanssonIBK Lockerud MariestadInnebandyJennifer WirénMalmö FBCMickael FredrikssonPremiärerSSL

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.