Hoppa till huvudinnehållet

Alla politiker bryr sig om vad väljarna säger

Publicerad:
Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare den 8 september.

I en insändare ställer Inger Dernroth och Hans Nyman frågan om politiker bryr sig om vad väljarna vill. De svarar själva på frågan och kommer fram till att svaret är nej.

Jag har varit politiker i många år och kan försäkra att det har stor betydelse vad väljarna vill. Vi politiker är vanliga invånare som fått förtroende vid valen att företräda invånarna. För de som står på en valsedel så kan väljarna rösta bort de politiker som de inte har förtroende för. För de politiker som är verksamma i olika nämnder vakar revisorer över att de följer de regler som gäller. När fullmäktige tilldelar en nämnd en summa pengar är det nämndens politiker som är skyldiga att se till att budgeten efterlevs. De kan aldrig handla för pengar som de inte har. När priserna ökar så blir det allt svårare att hushålla med medlen. Så en politiker har både ansvar mot väljarna och mot de uppdrag som de blivit tilldelade.

I Mariestadstidningen finns det ofta insändare om verksamheter i Västra Götalandsregionen. Alla ledande regionpolitiker får, varje dag, om de så önskar, en sammanställning över alla artiklar i såväl tidningar, radio, som i sociala medier. Dernroth och Nyman har varit mycket aktiva i insändarspalterna och allt som de skriver läser regionpolitikerna. Förutsättningen är att vissa ord, t ex Västra Götalandsregionen eller Mariestads Sjukhus finns i texten. Allmänna texter fångas inte upp av den tjänst som regionen använder för att sammanställa mediehändelser.

Det har stor betydelse att politiker blir kontaktade. Vi vill gärna lyssna till vad väljarna har för åsikter och vi läser det som skickas till oss och det som finns i media.

En politiker är en person som har förtroende. Så länge det förtroendet finns kvar så kan man fortsätta i sitt uppdrag. Om förtroendet upphör så kan väljarna rösta för en annan person. Min bestämda mening är att alla politiker bryr sig om vad väljarna säger.

Conny Brännberg (KD)

Regionpolitiker

Artikeltaggar

Vård och omsorg