Hoppa till huvudinnehållet

Cancergala gav stort överskott – ”Bättre än förväntat”

Publicerad:
Ett flertal musiker spelade på cancergalan i Hova kyrka, däribland A Tribute to Dire Straits.
Ett flertal musiker spelade på cancergalan i Hova kyrka, däribland A Tribute to Dire Straits. Foto: Per Claesson

Det var fullsatt i Hova kyrka med runt 350 personer i publiken på cancergalan i Hova kyrka 27 augusti. Nu har ett resultat räknats samman från kvällen och överskottet blev 127 500 kronor.

Summan går till forskning om cancer genom att fördelas lika till två organisationer: Barncancerfonden och Lions cancerfonden väst.

– Det var bättre än förväntat, både resultatet, folktillströmningen och showen, säger galans initiativtagare Stefan Johansson.

En cancergala anordnades i Hova för fyra år sedan och tanken var då att den skulle återkomma vartannat år. Men pandemin satte hinder i vägen, varför det dröjde fyra år till årets gala.

Stefan Johansson ser att det kan finnas möjligheter för exempelvis Hova utveckling AB att fortsätta arrangera galan till exempel vartannat år.

Fullsatt i Hova kyrka på cancergalan.
Fullsatt i Hova kyrka på cancergalan. Foto: Per Claesson

Artikeltaggar

BarncancerfondenCancerForskningGalorHovaHova kyrkaLionsNöje/KulturShower

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.