Hoppa till huvudinnehållet

Gullspångs kommun börjar sända fullmäktige via Youtube i egen regi

Publicerad:
Ebba Persson till höger i bild övervakade att sändningen gick ut från kommunfullmäktige i Gullspång.
Ebba Persson till höger i bild övervakade att sändningen gick ut från kommunfullmäktige i Gullspång. Foto: Per Claesson

Gullspångs kommun sände under måndagskvällen kommunfullmäktiges möte direkt på nätet för första gången i egen regi.

– Det gick bra, säger Ebba Persson, kommunikatör på Gullspångs kommun.

Tidigare har det fristående bolaget Katla media skött webb-tv-sändningen av kommunfullmäktige för Gullspång. Bolaget ville sluta med detta uppdrag och det mynnade ut i att kommunen tog över det hela i egen regi.

Sändningen sker på Gullspångs kommuns kanal på Youtube, som kan nås till exempel via länk från kommunens hemsida. Sändningen kan även ses i efterhand.

Även när Katla media gjorde sändningarna användes Youtube, men då visades sändningarna på Katla medias kanal.

Ebba Persson beskriver den första sändningen som ett lyckat test. Nu vill man gå vidare och utveckla sändningarna genom att använda fler kameravinklar och även lägga in presentationer som visas under mötet som bild direkt i sändningen.

Det finns lagkrav om att filmer från myndigheter som ligger ute på nätet längre än två veckor ska vara textade. För att följa det kommer Gullspångs kommun att i efterhand lägga på textning på filmerna från sändningarna som kan ses i efterhand.

Artikeltaggar

GullspångGullspångs kommunKommunfullmäktigePolitikYoutube

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.