Hoppa till huvudinnehållet

Nu får vi bättre tillgänglighet till den bästa vården

Publicerad:
Akuten Skaraborgs sjukhus i Skövde.
Akuten Skaraborgs sjukhus i Skövde. Foto: Roland Svensson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är fullt medveten om och har förståelse för att beslutet om att lägga ner akutmottagningen i Lidköping mötts av stora protester och stort motstånd från framför allt innevånarna i Lidköping.

Det jag dock vill påpeka för oss alla i Skaraborg, inklusive de som nu protesterar, är att den upprustning och modernisering som skett på sjukhuset i Skövde medför att vi alla får en mycket högre standard på vården. Det skapar även en större förmåga att ta hand om de skaraborgare som drabbas av ohälsa eller olyckor.

Vi har nu den modernaste akutmottagningen i Sverige och därtill ny radiologi och intensivvårdsavdelning. Det viktigaste kan och får inte vara var dessa resurser finns utspridda rent geografiskt utan det faktum att de faktiskt finns och att tillgängligheten till den bästa vården inte är i Stockholm eller Göteborg, utan närma oss Skaraborgare.

Jag är full av respekt för de politiker som har haft modet att fatta ett svårt men nödvändigt beslut för att säkerställa tillgången till vård inte bara för oss utan även efterföljande generationer. Att de ska behöva jagas, hotas och utsättas är fruktansvärt och tyvärr ett betyg för den tid vi lever i och jag hoppas att just de generationer vilkas vård har garanterats kommer att vara klokare än de som tar ut sin ilska och frustration på sina medmänniskor.

Tacksam skaraborgare, bosatt i Mariestad ,

Artikeltaggar

Vård och omsorg