Hoppa till huvudinnehållet

Öllers dröm slog in på amatör-SM: ”Min bästa prestation”

Publicerad:
Mariestads discgolfklubb skickade fyra deltagare till amatör-SM. Martin Öller lyckades allra bästa av dem med en nionde plats. (ARKIVBILD)
Mariestads discgolfklubb skickade fyra deltagare till amatör-SM. Martin Öller lyckades allra bästa av dem med en nionde plats. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Martin Öller från Mariestads discgolfklubb stod för en strålande insats vid amatör-SM i Ale.

Mariestadskillen gick i ledarboll och noterade till slut en nionde plats.

– Att vinna på Västgötatouren är stort, men sett till konkurrens detta rankar jag som min största bedrift, säger Martin Öller.

Amatör-SM avgjordes norr om Göteborg i helgen och Mariestadsklubben representerades av Martin Öller, Mattias Klahr, Rasmus Johansson och Marcus Johansson.

Kvartetten ställde upp i samma klass, mixed amateur 2 (MA2), och det blev Martin Öller och Mattias Klahr som var mest nöjda med insatsen. Martin blev 9:a, Mattias 20:e, Rasmus 23:a och Marcus 51:a.

Det spelades fyra rundor och totalt ställde 350 spelare upp i de olika klasserna.

– Det är Sveriges största tävling sett till antalet deltagare. På SM för proffs är det färre, säger Martin Öller.

MA2-klassen lockade 72 anmälda och den första rundan var en lång bana. Sedan följdes det upp med två skogsbanor, som inte var lika långa.

– Jag kastar inte så långt utan behöver spela på par, spela säkert och överleva. Tekniska skogsbanor passar mig bättre. Den tredje rundan gick riktigt bra och jag låg på andra plats inför den avslutande rundan.

Tävlingen gick mycket över förväntan för Öller, som just gått upp en nivå till MA2-klassen. (Nivån beror på vilken rating som spelaren har).

Supervarv

På den tredje rundan var han trea av alla deltagare med 52 kast. Prestationen gjorde att han gick i ledarbollen på slutvarvet.

– Jag var nästan redan nöjd och undrade vad jag gjorde i ledarboll när jag just gått upp en klass.

Undrade vad jag gjorde i ledarboll
Martin Öller om den överraskande upplevelsen

Martin Öller sjönk i resultatlistan efter att ha noterat 74 och totalt 14 över banans par. Vinnaren, Hugo Skog-Lindbergh, hade plus fem.

Efter att klubben snart avslutat utomhussäsongen väntar bland annat inomhusträning för den lokala föreningen.

– Jag vill utveckla mig själv och ta en seger i MA2-klassen i vilken tävling som helst. Sedan vill jag att klubben utvecklas också.

Artikeltaggar

DiscgolfMariestads discgolfklubb

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.