Hoppa till huvudinnehållet

Polisronden: Hotell utsatt för skadegörelse • Fyrhjuling stulen

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

Okända banktransaktioner. En Mariestadsbo i 25-årsåldern fick först fem transaktioner på respektive 4000 kronor in på sitt konto. Sedan hade en okänd person handlat på Media Markt för 23 400 kronor, vilket drogs på mannens konto. Vad som hänt är oklart, men någon som inte ska det har fått tillgång till hans konto. Det hände den 23 mars tidigare i år, men anmäldes först nu som ett bedrägeri.

Plånböcker stulna. En Mariestadskvinna i 70-årsåldern har polisanmält en stöld i sitt hem. Det ska ha hänt någon gång mellan 23 maj och 14 september, det vet hon då hon bytte lås på dörren i maj. Vem som gjort inbrottet och hur det gick till är okänt, då det inte finns några brytmärken på fönster eller dörrar. Fyra plånböcker med innehåll är borta, i dem fanns dock inga pengar.

Hotell utsatt för skadegörelse. På ett hotell i centrala Mariestad blev uteplatsen vandaliserad den 8 eller 9 september. Efter skadegörelsen var en glasbordskiva i tusen bitar och en blomkruka var trasig. Uppskattat värde på det förstörda är 5000 kronor.

Båtvagn stulen. En båtägare blev bestulen på sin båtvagn, som stod vid hamnen i Mariestad. Stölden skedde mellan 12 och 16 september och värdet på vagnen, som är en grå segelbåtsvagn, är 30 000 kronor.

Okänd flyttade saker i trädgården. Ett par som bor i Mariestad vaknade på natten vid tvåtiden av att de hörde ljud utanför huset. De såg ingen människa och gick då ut och kollade. Då hade någon flyttat en stödpinne från blommor och hängt den på dörrhandtaget samt flyttat en vattenkanna. Kvinnan flyttade tillbaka sakerna, men senare samma dag var stödpinnen och vattenkannan flyttad igen. Det hände i lördags och är anmält som två hemfridsbrott. Det kan handla om att någon kollade om de var hemma, genom att se om sakerna flyttades tillbaka.

Stöld av fyrhjuling. Under helgen, någon gång på lördagen eller söndagen, blev en blå fyrhjuling stulen på Torsö. Den stod på ägarens tomt och var låst. Ägaren saknar inte heller någon nyckel till den. Däremot stod en moped med nyckeln i bredvid fyrhjulingen, mopeden var kvar men nyckeln borta.

Artikeltaggar

BedrägerierBrott, lag och rättMariestadMopederSkadegörelseStölderTorsö

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.