Hoppa till huvudinnehållet

Nära att stanna i Bois – nu är Broeng redo för allsvensk debut: ”Löste sig inte”

Publicerad:
Jesper Broeng kom till Mariestad Bois från Lindlövens IF inför säsongen 2021/2022. Dessförinnan hade den offensiva backen bland annat gjort sex hockeyallsvenska matcher i Timrå IK och på fredag är han tillbaka i den näst högsta ligan. Det i Kalmar HC:s tröja.  (ARKIVBILD)
Jesper Broeng kom till Mariestad Bois från Lindlövens IF inför säsongen 2021/2022. Dessförinnan hade den offensiva backen bland annat gjort sex hockeyallsvenska matcher i Timrå IK och på fredag är han tillbaka i den näst högsta ligan. Det i Kalmar HC:s tröja. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Jesper Broeng blev värvad till Kalmar HC för att hjälpa klubben i jakten på hockeyallsvenskan.

På fredag spelar den tidigare Boisbacken premiär i Sveriges näst högsta serie med smålänningarna utan att ha behövt spela en enda hockeyettan-match för klubben.

– Det ska bli riktigt kul att dra i gång på allvar, säger 25-åringen.

I mitten på maj skrev Jesper Broeng på för Mariestad Bois hockeyettan-konkurrent, Kalmar HC. Den långsiktiga målsättningen var att ta upp Smålandsklubben, som i fjol slutade tvåa i kvalserien, till hockeyallsvenskan.

Jesper Broeng lämnar Bois – klar för Kalmar

Mindre än två månader efter sin ankomst hade ex-Boisaren redan uppfyllt det målet. I och med att Kristianstad IK inte beviljades elitlicens fick Kalmar en ”gratisplats” i hockeyallsvenskan tack vare att man var bäst rankade hockeyettan-lag.

Det blev två säsonger i den mörkblåa Boiströjan för Jesper Broeng. (ARKIVBILD)
Det blev två säsonger i den mörkblåa Boiströjan för Jesper Broeng. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Vi visste inte mer än det som skrevs i media. När det blev klart med allsvenskan blev jag först lite chockad och tankarna började gå om jag skulle få vara kvar, men jag fick veta tidigt att de ville satsa vidare på mig, säger Jesper Broeng.

”Sugen på att stanna”

Helt självklart att det skulle bli Kalmar i våras var det dock inte. Faktum är att Broeng inte hymlar om att han var öppen för att stanna i Mariestad Bois.

– Kalmar hörde av sig redan under slutspelet och visade intresse. Samtidigt hade jag en bra dialog med Bois och var öppen för att spela vidare där, men det löste sig inte med alla delar. Jag hade fortfarande Kalmar kvar på tråden och i slutändan blev det kanske det bästa valet, säger han och fortsätter:

– Jag trivdes bra i Mariestad. Jag hade en bra tillvaro både med jobb och en passande roll rent ishockeymässigt. Det är en bra förening och jag var sugen på att stanna.

Jesper Broeng var en kugge offensivt för Bois under två säsonger. (ARKIVBILD)
Jesper Broeng var en kugge offensivt för Bois under två säsonger. (ARKIVBILD) Foto: Charlotte Ferneman

Totalt stod Broeng, som har Skutskärs SK som moderklubb, för 55 poäng (12+43) på 84 matcher i hockeyettan för Mariestad Bois. På fredag gör han i stället tävlingsdebut i Kalmartröjan då Västerviks IK står för motståndet i den hockeyallsvenska premiären.

– Vi är redo, men det är klart att det kommer bli tufft för oss. Vi borde kunna göra en bra match mot Västervik, men jag vet också att sportchefen jobbar för fullt med att förstärka laget. Det är en stenhård konkurrens och alla måste verkligen visa på träning att man vill spela, avslutar Jesper Broeng.

Hockeyallsvenskan omgång 1

Brynäs IF–AIK, BIK Karlskoga–Östersunds IK, Mora IK–Södertälje SK, Västerås IK–Almtuna IS, Västerviks IK–Kalmar HC, Nybro IF–Tingsryd AIF, Djurgårdens IF–IF Björklöven.

Artikeltaggar

HockeyallsvenskanIshockeyJesper BroengKalmar HCMariestad Bois HCPremiärer

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.