Hoppa till huvudinnehållet

Ett steg närmare ny pappersfabrik i Otterbäcken – ny detaljplan antagen

Publicerad:
Mark Watkins från Vajda Papir presenterade planerna på en ny pappersfabrik i Otterbäcken på ett möte i Folkets hus på orten i våras.
Mark Watkins från Vajda Papir presenterade planerna på en ny pappersfabrik i Otterbäcken på ett möte i Folkets hus på orten i våras. Foto: Per Claesson

Gullspångs kommunfullmäktige har antagit en ny justerad detaljplan för ett område norr om Otterbäcken. På området planerar det ungerska bolaget Vajda Papir att anlägga en ny pappersfabrik för tillverkning av mjukpapper som toalett- och hushållspapper.

Detaljplanen har justerats på ett antal punkter för att möjliggöra resandet av den nya fabriken. Bland annat har högsta tillåtna byggnadshöjd utökas rejält. Tidigare var högsta byggnadshöjd tio meter, nu anges det istället att 40 meter ska vara högsta nockhöjd.

Förändringen av detaljplanen togs i enighet av kommunfullmäktige.

– Det här är jättepositivt för kommunen, sa kommunalrådet Björn Thodenius (M) om den planerade satsningen.

– Det är oerhört viktigt att det här går igenom så att vi kan vara med i den här etableringen, sa Carina Gullberg (S).

Arbete för pappersfabrik i Otterbäcken fortsätterKommunen vill satsa nästan tio miljoner kronor – på industriområde i OtterbäckenFöretaget vill ersätta import: ”Dumt att importera när man kan producera lokalt”Tyst om den norska fabriken: ”Kommer inte svara på frågor”

Artikeltaggar

Björn ThodeniusBostad och byggenCarina GullbergDetaljplanerGullspångKommunfullmäktigeNäringslivOtterbäcken

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.