Hoppa till huvudinnehållet

Tommy Nilsson sjunger in julen – då gästar hans turné Mariestad

Publicerad:
Turnén "I Juletid" fyller 20 år det firar Magnus Johansson och Marcos Ubeda ihop med gästsolisten Tommy Nilsson. Trion ska bland annat gästa Ullervads kyrka.
Turnén "I Juletid" fyller 20 år det firar Magnus Johansson och Marcos Ubeda ihop med gästsolisten Tommy Nilsson. Trion ska bland annat gästa Ullervads kyrka. Foto: Peter Knutson

Turnén ”I juletid” har genom åren ofta gästat Töreboda kyrka. I år, när Tommy Nilsson är gästartist, blir rutten en annan. Nyss släpptes fyra nya stopp på vägen – ett av dem är Ullervads kyrka.

För tjugo år sedan var det premiär för första ”I Juletid. Trumpetaren Magnus Johansson och arrangören Billy Heil hade sedan 2001 gett en rad hyllningskonserter till gamle trumpethjälten Arne Lamberths ära. Detta inspirerade Magnus till idén om en julturné. Första gästsolisten var Stefan Ljungqvist och på orgel medverkade Lennart Palm.

Upplägget att gästa kyrkor och göra samarbeten med de lokala konserterna gjorde succé, bland annat har Dacapokören från Töreboda under många år medverkat i såväl Karlsborg som Töreboda. Extra lokal prägel blev det när Elisa Lindström 2014 samt 2021 var gästsolist framför duon som numera består av Magnus Johansson på trumpet och Marcos Ubeda som kapellmästare och pianist.

Tidigar år har ”I juletid” haft Töreboda med på kartan, dels genom ett stopp i kyrkan, dels genom medverkan av Dacapokören. Dessuom har Elisa Lindström varit solist på turnén två gånger. Arkivbild.
Tidigar år har ”I juletid” haft Töreboda med på kartan, dels genom ett stopp i kyrkan, dels genom medverkan av Dacapokören. Dessuom har Elisa Lindström varit solist på turnén två gånger. Arkivbild. Foto: Malin Bring

– När vi i juletid ger oss ut i vårt vackra vinterland så har vi bjudit in en artist som vi så länge har haft en önskan om att få ha med. Bättre tillfälle än när vi fyller 20 år finns inte, så varmt välkommen säger vi till fantastiska Tommy Nilsson som med sin röst inte kommer lämna någon oberörd, säger Marcos Ubeda och Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

Turnépremiär blir det den 11 november i Förslöv och därefter väntar besök i 38 orter runt om i landet. Nu har dessutom fyra extra orter släppts: Asmundstorp, Mariestad, Nora och Hällefors.

– På många orter precis som innan så kommer även lokala kyrkokörer medverka, säger Marcos Ubeda och Magnus Johansson.

Kantorn i Lugnås-Ullervads pastorat, Kristina Gustavsson, förklarar att det dock inte blir någon lokal sånginstats på konserten i Ullervads kyrka.

– Våra körer berikar advent och jultiden med andra musikgudstjänster av olika slag. Allt från ”Vi sjunger in julen i Odensåker” till ”Luciahögtid” och ”Musikgudstjänst i julnatten” och ”Trettondedagsmusik”. ”I juletid” är ett separat arrangemang där de lokala musikerna inte är involverade, skriver hon i ett mejl till MT.

Den 17 december gästar turnén Vara konserthus för att dagen efter, den 18 december, göra samma konsert i Ullervads kyrka.

Turnén avslutas den 22 december i Norrtälje kyrka.

Artikeltaggar

ArtisterDacapokörenHälleforsKonserterKyrkorMariestadNöje/KulturSkådespelareTommy NilssonTörebodaTöreboda kyrkaUllervads kyrka

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.