Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet: Förrådsgatan kommer inte att stängas

Publicerad:
När DS Smith utökar sin verksamhet vid Förrådsgatan i Mariestad kommer trafiken tätna. För att undvika köbildning fanns ett förslag om att stänga av gatan, men så kommer det inte att bli. Nu utreds andra alternativ.
När DS Smith utökar sin verksamhet vid Förrådsgatan i Mariestad kommer trafiken tätna. För att undvika köbildning fanns ett förslag om att stänga av gatan, men så kommer det inte att bli. Nu utreds andra alternativ. Foto: Charlotte Ferneman

Förrådsgatan kommer att hållas öppen. Det är beskedet från kommunen efter en trafikutredning. Frågan har aktualiserats i samband med DS Smith expansion i området.

Wellpappföretaget DS Smiths verksamhet i södra Mariestad växer. Både öster och väster om Förrådsgatan pågår byggnation och trafiken till och från företaget kommer att öka. Det finns farhågor om en situation där lastbilsköer till fabriken kan blockera trafiken.

Kommunen jobbar nu med en lösning.

– DS Smiths grundönskemål till oss var att utreda möjligheten att stänga eller göra Förrådsgatan enkelriktad, berättar Daniel Bäckström, samhällsplanerare på Mariestads kommun.

Det har kommunen gjort. Mätningar visar att det är höga trafikflöden på gatan och det bedöms öka i framtiden. Därför kommer vägen att hållas öppen. En stängning anses inte lämplig, det skulle öka trycket på Marieforsleden och Göteborgsvägen.

Nu tittar kommunen i dialog med DS Smith vidare på andra alternativ. En möjlighet är att skapa en avkörningsfält på företagets mark. Det kan eventuellt kombineras med sänkt hastighet.

En annan fråga är hur trucktrafiken från fabriken öster om Förrådsgatan till lagret väster om ska ske på ett bra sätt. Det är något som parterna funderar vidare på.

BILDEXTRA: Stort projekt snart i hamn – MT besökte DS Smiths nya ”superlager”

Artikeltaggar

DS SmithFörrådsgatanFramtidsbyggetKöbildningMarieforsledenMariestadTrafik

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.