Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen köper tillbaka fastigheter på Sjölyckan – finns nya intressenter

Publicerad:
Sjölyckan fortsätter att byggas ut, nu finns en intressent som vill bygga radhus eller parhus på fastigheterna Runn 1 och 2. Bilden visar inte de fastigheter som kommunen nu köper tillbaka.
Sjölyckan fortsätter att byggas ut, nu finns en intressent som vill bygga radhus eller parhus på fastigheterna Runn 1 och 2. Bilden visar inte de fastigheter som kommunen nu köper tillbaka. Foto: Charlotte Ferneman/Arkiv

Nya intressenter har dykt upp som vill bygga radhus i Sjölyckan. Samtidigt har ett bolag som köpte mark för två år sedan inte kommit igång än.

Därför köper kommunen tillbaka den marken, för att kunna sälja vidare till en ny exploatör.

MT berättade för några år sedan om bolaget Resource Friendly AB som hade för avsikt att bygga åtta hyresrätter i ”stadsradhusutformning” på Sjölyckan.

2021 köpte bolaget fastigheterna Runn 1 och 2, på vardera 900 kvadratmeter. De ligger i östra delen av Sjölyckan, längst upp på Vantvägen.

Två år senare har ännu inget börjat byggas på tomterna.

Därför kommer kommunen att köpa tillbaka marken från bolaget. Köparen ser positivt på återköpet, då de inte kommit igång med sin byggprocess än.

– Det är så vi jobbar, man får en viss tid på sig. Om det inte är någon verksamhet tar vi tillbaka fastigheterna, så utformas kontrakten, säger Johan Abrahamsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Enligt beslutsunderlaget har mark- och exploateringsenheten kontakt med nya intressenter för dessa tomter. Där kan det byggas radhus eller parhus under 2024/2025. Både kommunalrådet och oppositionsrådet Janne Jansson (S) bekräftar att det finns intresserade.

Kommunen köper tillbaka de två fastigheterna för samma pris som Resource friendly AB betalade för dem 2021. Köpet finansieras via kommunens markreserv.

Enligt prognosen kan kommunen sälja vidare fastigheterna under första kvartalet av 2024.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFramtidsbyggetJanne JanssonJohan AbrahamssonKommunstyrelsenRadhusSjölyckan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.