Hoppa till huvudinnehållet

SILLY SEASON: Nya namn hos Mariestads Bois FF – två klara för säsongen

Publicerad:

MT-sportens silly season-chatt är tillbaka!

Fram tills att säsongerna kickar i gång fram mot våren kommer MT-sporten rapportera om både nyförvärv och förlängningar hos våra lokala lag.

Har du fått nys om en övergång, eller finns det någonting vi har missat?

Hör då gärna av dig via kommentatorsrutan här nedan, alternativt skicka ett mejl till: sport@mariestadstidningen.se

Fotbollens frimånad

Den så kallade frimånaden infaller mellan den 15 november och 15 december. Under denna period kan amatörspelare byta förening fritt, utan att behöva den lämnande föreningens godkännande.

Detta gäller för övergång mellan klubbar från och med året spelaren fyller 15 år. Under frimånaden har man rätt att utan lämnande förenings godkännande övergå till annan förening. Det krävs dock en övergångshandling som ska vara betald senast den 15 december.

VFF uppmanar föreningar att ha kontakt med varandra i samband med övergång under frimånad, även om lämnande förenings godkännande inte behövs, för att övergångarna skall skötas på ett bra sätt föreningarna emellan.

Källa: vastergotland.svenskfotboll.se

Artikeltaggar

FotbollSilly season

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.