Hoppa till huvudinnehållet

Osäkert kring flera damlag – så är läget i ditt lokala lag: ”Har inte varit bra”

Publicerad:

Fotbollens frimånad är i gång.

Från och med den 15 november och en månad framåt är det möjligt för amatörfotbollsspelare att byta klubb helt fritt.

MT-sporten har ställt tre frågor till Vadsboklubbarna för att summera det gångna året och höra hur förberedelserna går inför 2024.

1) Hur summerar du den gångna säsongen?

2) Vad händer på tränarfronten?

3) Hur ser det ut på spelarsidan?

Division 3 östra

Mariestads Bois

Tabellplacering: 3:a. Tillfrågad: Tina Holmström, ordförande.

1) – Över förväntan, med tanke på att vi var nykomlingar. Att vi slutade på tredjeplats är bra, men sedan kanske vi inte spelade jättebra i alla matcher. Vi hade kunnat ta fler poäng om vi varit lite jämnare. Vi ser fram emot nästa år. Det ser ut att kunna bli en väldigt rolig serie.

2) – Det är inte helt hundra klart. Vi ska ha ett möte i veckan, men vi vill behålla den ledarstaben som har varit. Förhoppningsvis kan allt fastställas i veckan.

3) – Det är som vanligt. Några funderar på att trappa ner, men det är inte så många. Sedan har vi haft kontakt med lite tjejer runt omkring som är positiva till att komma och träna hos oss.

Tina Holmström hoppas kunna förlänga kontraktet med den nuvarande ledarstaben som leds av huvudtränaren Håkan Jakobsson. (ARKIVBILD)
Tina Holmström hoppas kunna förlänga kontraktet med den nuvarande ledarstaben som leds av huvudtränaren Håkan Jakobsson. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Töreboda IK

Tabellplacering: 10:a (nedflyttade). Tillfrågad: Joakim Dahlgren, tränare.

1) – Det har inte varit optimalt. Vi har haft en liten trupp med låg träningsnärvaro på många och resultaten har varit därefter. Dessutom tappade vi några nyckelspelare inför säsongen och då är vi inte bättre än såhär. Det har inte varit bra och vi åkte ur. Det är inget konstigt egentligen.

2) – Jag skrev på ett kontrakt för 1+1 år inför säsongen och tänker stå fast vid det.

3) – Truppen är tunn. Tyvärr har några tjejer som jag verkligen inte vill tappa aviserat att de tänkt lägga av. Sedan är det någon som har flyttat och någon som tränar med andra lag.

Huvudtränaren Joakim Dahlgren har inga andra planer än att följa med Töreboda ner i division fyra nästa år. (ARKIVBILD)
Huvudtränaren Joakim Dahlgren har inga andra planer än att följa med Töreboda ner i division fyra nästa år. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Division 4 norra

Gullspång/Weimer

Tabellplacering: 9:a (nedflyttade) Tillfrågad: Matilda Fröjd, spelande tränare.

1) – Hade vi gjort det bättre så hade det gått bra. Vi var nära på att få lägga ner laget när vi började säsongen. Samtidigt var vi starka som spelade alla matcher med en skör trupp. Det var en varierad trupp inför matcherna.

2) – Jag har valt att kliva av som tränare. Tre år var lagom kände jag, men jag kommer alltid vara en del av föreningen.

3) – Det är inget som är klart än. Klubben håller på att stämma av med spelarna. Jag hoppas att många fortsätter. De har varit måna om varandra, hela laget ska ha en eloge. Alla har verkligen kämpat trots motvinden.

Matilda Fröjd har valt att kliva av som tränare för Gullspång/Weimer inför nästa säsong. (Arkivbild)
Matilda Fröjd har valt att kliva av som tränare för Gullspång/Weimer inför nästa säsong. (Arkivbild) Foto: Peter Gustafsson

Jula BK

Tabellplacering: 6:a (nedflyttade). Tillfrågad: Albin Andersson, huvudtränare.

1) – Säsongen summeras på ett positivt sätt. Såklart är vi inte nöjda med att vi åkte ur serien, men vi har kommit en bra bit på vägen när det gäller vårt spelsätt.

2) – Inför nästa år kommer tränarsidan bestå av mig, Oscar Thunborg, Karin Eklund och Johan Knutsson. Den kontinuitet som finns i hela laget var avgörande för att jag skulle fortsätta som tränare.

3) – Spelarsidan ser ut att bli oförändrad. Säsongen 2024 kommer vara vårt år det är jag säker på.

Jula BK:s tränare, Albin Andersson, har valt att fortsätta i klubben som tränare. (Arkivbild)
Jula BK:s tränare, Albin Andersson, har valt att fortsätta i klubben som tränare. (Arkivbild) Foto: Erik Wallskog

Moholms SK

Tabellplacering: 7:e (nedflyttade). Tillfrågad: Stefan Hjelmström, huvudtränare.

1) – Jag hade hoppats på att det skulle slutat lite bättre för oss, men det är bara att gilla läget. Det har inte funnits ett överflöd av spelare under säsongen.

2) – Inför nästa säsong finns det inget klart än. Vi får se hur det blir.

3) – Jag vet inte än hur det kommer se ut.

Om Stefan Hjelmström fortsätter som tränare för Moholms damer återstår att se. (Arkivbild)
Om Stefan Hjelmström fortsätter som tränare för Moholms damer återstår att se. (Arkivbild) Foto: Peter Gustafsson

Frimånaden

Den så kallade frimånaden infaller mellan den 15 november och 15 december. Under denna period kan amatörspelare byta förening fritt, utan att behöva den lämnande föreningens godkännande.

Detta gäller för övergång mellan klubbar från och med året spelaren fyller 15 år. Under frimånaden har man rätt att utan lämnande förenings godkännande övergå till annan förening. Det krävs dock en övergångshandling som ska vara betald senast den 15 december.

VFF uppmanar föreningar att ha kontakt med varandra i samband med övergång under frimånad, även om lämnande förenings godkännande inte behövs, för att övergångarna skall skötas på ett bra sätt föreningarna emellan.

Källa: vastergotland.svenskfotboll.se

Artikeltaggar

Division 3 Västergötland östraDivision 4 norra damFotbollGullspång/WeimerJula BKMariestads Bois FFMoholms SKTöreboda IK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.