Hoppa till huvudinnehållet

Bois projekt – har skolat om Blomberg till back: ”Sett bra ut på träning”

Publicerad:
Efter ett två veckors långt uppehåll är Ronny Helander och hans Mariestad Bois redo att ta sig ann grundseriens åtta sista matcher. (ARKIVBILD)
Efter ett två veckors långt uppehåll är Ronny Helander och hans Mariestad Bois redo att ta sig ann grundseriens åtta sista matcher. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

Nästan två veckor har passerat sedan Mariestad Bois senast var i spel, men i helgen är Mariestadslaget tillbaka i spel med dubbla matcher.

Under fredagen kommer HC Dalen på besök till Mariehus arena och på söndag står Lindlövens IF för motståndet på bortais.

– Jag gillar inte de här uppehållen. Man tappar matchtempo, men vi har tränat på bra och hållit farten. Det är perfekt att köra i gång med två täta matcher direkt. Killarna är riktigt sugna på att spela, säger tränaren, Ronny Helander.

Det långa uppehållet har däremot varit till fördel för Bois på ett sätt. Under veckan återvände både Hugo Pettersson och André Astley Rydberg till full träning efter sina långtidsskador.

Hugo Pettersson gjorde två mål i sin debut i Mariestad Bois-tröjan, hemma mot just Dalen, för ett drygt år sedan. Nu är 21-åringen tillbaka i full träning efter en långdragen sjukdom, men ska inte vara i speldugligt skick ännu enligt tränaren Ronny Helander. (ARKIVBILD)
Hugo Pettersson gjorde två mål i sin debut i Mariestad Bois-tröjan, hemma mot just Dalen, för ett drygt år sedan. Nu är 21-åringen tillbaka i full träning efter en långdragen sjukdom, men ska inte vara i speldugligt skick ännu enligt tränaren Ronny Helander. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

– De har båda två varit på is ett tag, men det här har varit första veckan utan "röd tröja". De är däremot inte aktuella för spel riktigt än, säger Helander.

Däremot har William Sundberg dragit på sig en skada och saknas.

– Han har problem med ett ben och vilar veckan ut.

Blomberg som back

Under uppehållet har Bois även fått förstärkning på backsidan. De senaste veckorna har Anton Blomberg börjat skolas om till back.

– Vi har gott om forwards nu, men är inte lika breda vad det gäller backar. Både vi tränare och Anton själv tycker att det här är en bra idé, säger Helander och fortsätter:

Att den nyblivne backen Anton Blomberg har ett skott som kommer hota från blålinjen råder det knappast tvivel om. (ARKIVBILD)
Att den nyblivne backen Anton Blomberg har ett skott som kommer hota från blålinjen råder det knappast tvivel om. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Det har sett bra ut på träning och vi ska testa i några matcher nu. Han kommer att få jobba på hur han ska placera sig i egen zon, men offensivt vet vi redan vilket hot han är.

Blombergs första test som back, tillika Bois första match efter uppehållet, blir fredagens match hemma mot HC Dalen.

– Det blir kul med två tuffa matcher på tre dagar för att komma i gång igen. Dalen är ett bra lag som ligger på övre halvan av en anledning. Vi ska visa att vi utnyttjat uppehållet på ett bra sätt, avslutar Ronny Helander.

Hockeyettan västra
Tranås1190251–2227
Mariestad1090146–1927
Skövde1180343–2424
Lindlöven1161435–2420
Dalen1061334–2720
Forshaga1142529–3315
Borlänge1130824–339
Surahammar1122733–509
Mjölby1122725–518
Falun11101019–563

Övriga matcher

Söndag:

Lindlöven–Mariestad

Dalen–Tranås

Mjölby–Surahammar

Falun–Forshaga

Skövde–Borlänge.

Artikeltaggar

Anton BlombergHockeyettanIshockeyMariestad Bois HCRonny Helander

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.