Hoppa till huvudinnehållet

Polis i Mariestad hotades på telefon – av misstänkt

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Kajsa Juslin

En polis mottog i december förra året ett hotfullt samtal från en man, boende på annan ort. Mannen ska ha varit en av de misstänkta i polisens fall. Nu döms han för hot mot tjänsteman.

Polisen, som är hemmahörande i Mariestad, ska vid tillfället ha arbetat som utredare i ett fall. Telefonsamtalet kom från en misstänkt brottsling, en man i 60-årsåldern, som uttalade ett gäng hotfulla fraser.

Den misstänkte ska ha sagt ”det kan bli en jakt på dig” om polisen fortsatte förhöra hans bekanta. Andra fraser ska också ha yttrats, som tingsrätten bedömer är förtäckta hot.

Som bevisning återfanns bland annat en ljudinspelning av samtalet.

Den misstänkte mannen förnekar att han gjort sig skyldig till brott, utan menar på att fraserna uttrycktes i ett upprört tillstånd. Polisen ska dock ha tagit hoten på allvar, liksom tingsrätten som bedömer att mannen är skyldig till brottet hot mot tjänsteman.

Påföljden blev således 50 kronor i dagsböter i 60 dagar, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Domen kan komma att överklagas till hovrätten.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDagsböterFörhörHotMariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.