Hoppa till huvudinnehållet

Socialdemokrater måste fördöma Hamas

Publicerad:
En man håller upp Palestinas och Hamas flaggor vid en demonstration i Beirut. Arkivbild.
En man håller upp Palestinas och Hamas flaggor vid en demonstration i Beirut. Arkivbild. Foto: Hassan Ammar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag har varit socialdemokrat i hela mitt liv och tycker att Margot Wallström är den bästa utrikesminister som Sverige har haft. Hon har inte bara gjort ett avtryck i Sverige utan hela världen som politiker och arbetet i EU och FN. Hon var drivande när Sverige erkände Palestina som stat. Det var alltid den lilla människan som skulle skyddas, men jag känner inte igen mitt parti längre. Det senaste som händer om Palestina och judehatet är skrämmande. Är det sant att svenska skattemedel går till skolböcker i Palestina med antisemitisk propaganda? Stoppa detta genast!

Jag läste häromdagen att Köpenhamn hade en fin manifestation för att minnas Kristallnatten i Berlin, men i Malmö vågade man inte hålla en liknande tillställning på grund av hotbilden. En socialdemokrat skulle sätta ner foten direkt och ta in all säkerhet som behövs!

Jag blev besviken på Magdalena Andersson i Riksdagen som försvarar sin partikamrat Jamal El Haj. Det är djupt sorgligt att El Hajs familjemedlemmar dödats i Gaza, men det måste ha varit flera månader efter hans deltagande i ”Hamas-konferensen”. Palestinas ambassadör i Stockholm säger att det var en konferens arrangerad av Hamas och därför deltog inte hon.

Hamas med sina mänskliga sköldar i sjukhus och fruktansvärda överfall den 7 oktober har inte visat sig vara bättre än IS. Ni äldre socialdemokrater behöver stå upp mot judehatet!

Margareta

Artikeltaggar

Politik