Hoppa till huvudinnehållet

KLART: Vattengympan i rehabbadet fortsätter: ”Värnar verkligen det här”

Publicerad:
Reumatikerföreningen Mariestad fortsätter med sin uppskattade vattengympa i den varma bassängen på Mariestads sjukhus. De har fått tag på tre nya badledare och söker fler inför nästa år. Bilden togs i samband med ett reportage om vattengympan för några år sedan.
Reumatikerföreningen Mariestad fortsätter med sin uppskattade vattengympa i den varma bassängen på Mariestads sjukhus. De har fått tag på tre nya badledare och söker fler inför nästa år. Bilden togs i samband med ett reportage om vattengympan för några år sedan. Foto: Jenny Åberg/Arkiv

Reumatikerföreningen Mariestad kommer att fortsätta med den uppskattade vattengympan i rehabbadet.

– Vi fortsätter med våra fem tider, har vi beslutat, säger föreningens ordförande Anita Tropp.

Reumatikerföreningen Mariestad stod utan badledare till sin vattengympa i rehabbadet på Mariestads sjukhus. Alla valde att sluta samtidigt. Föreningens styrelse tvingades då överväga att säga upp badtiderna inför nästa år.

Nu har Reumatikerföreningen hittat en lösning som gör att de kan fortsätta med badtiderna.

– Vi har nu tre stycken som är intresserade av att bli badledare, säger Anita Tropp, ordförande.

Söker fler ledare

Föreningen söker även fler badledare och vill ha så många som möjligt. De kommer att fortsätta ha fem badgrupper och kunna ta emot runt 80-90 deltagare totalt, precis som innan.

– Så vi hoppas att alla som badar fortsätter att bada. Vi kommer personligen gå ut och informera alla deltagare om att vi fortsätter. Alla grupper kommer att ha möjlighet att vara i samma grupp, ofta har de en gemenskap och har trevligt tillsammans.

Att fortsätta med vattengympan i rehabbadet är viktigt, menar Anita Tropp.

– Alla behöver varma bad för sin sjukdom. För reumatiker mjukas muskler och leder upp. Vi tycker att det är så viktigt, det finns en del som ser fram emot badet hela veckan.

Värnar om bad

I början kan en del badgrupper eventuellt bli utan badledare, men då kommer det alltid att vara med en ansvarig som är med. Då sker träningspasset med hjälp av instruktions-cd.

– Under tiden vi söker badledare får vi hjälpa varandra. Vi har musik som vanligt och alla grejer som hör till, säger Anita Tropp och fortsätter:

– Vi värnar verkligen det här med badet. Föreningen har kämpat för badtider och vi fortsätter.

Samtidigt kommer några av Reumatikerföreningens tidigare badledare också att fortsätta med vattengympa på rehabbadet, men i PRO:s regi.

Efter hotet om nedläggning – det är badledarnas lösningUppskattad vattengympa hotad – alla badledare slutade samtidigt: ”Jättetråkigt”

Artikeltaggar

MariestadMariestads sjukhusReumatikerföreningenSjukdomStyrelserVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.