Hoppa till huvudinnehållet

Är det satsningar i Moderaternas budget?

Publicerad:
Arkivbild. Kommunfullmäktige
Arkivbild. Kommunfullmäktige Foto: Jenny Åberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I Moderaternas budget för 2024 tillförs det 22 miljoner till Utbildningsnämnden och lika mycket till Äldre- och omsorgsnämnden. Moderata företrädare benämner detta som satsningar, när det egentligen handlar om att minimera nämndernas underskott.

Under budgetdebatten i kommunfullmäktige framhöll vi som Socialdemokrater klart och tydligt att det inte finns utrymme för satsningar under 2024; fokuset låg endast på att begränsa underskotten för nämnderna. För Äldre- och omsorgsnämnden räcker inte ens 22 miljoner för att bibehålla en balanserad budget utan besparingar. Så om det verkligen rör sig om satsningar, som Moderata företrädare hävdar, är jag nog inte ensam om att få höra vilka dessa satsningar är som man tänker göra i Utbildningsnämnden och Äldre- och omsorgsnämnden för totalt 44 miljoner.

Janne Jansson (S) Oppositionsråd

Artikeltaggar

Politik