Hoppa till huvudinnehållet

Filmfantaster firade 20 år i biosalongen: ”Fantastiskt vilket intresse det är”

Publicerad:
Filmstudio Mariestad firade 20-årsjubileum med filmquiz, mingel och filmvisning på biograf Saga. Ordförande i föreningen är Anneli Funcke, som konstaterar att intresset för film är fortsatt stort i Mariestad.
Filmstudio Mariestad firade 20-årsjubileum med filmquiz, mingel och filmvisning på biograf Saga. Ordförande i föreningen är Anneli Funcke, som konstaterar att intresset för film är fortsatt stort i Mariestad. Foto: Lisa Bring

Några har varit medlemmar i Filmstudio Mariestad sedan starten 2003. Sedan dess har det blivit många kvällar i biosalongen. I lördags firade föreningen 20 år med quiz och filmvisning.

För 20 år sedan var det en grupp filmentusiaster som tröttnade på att åka till Skövde för att se på film. Då bildade de Filmstudio Mariestad som visar handplockade filmer för sina medlemmar, filmvisningar som är fortsatt populära. Ofta blir de 151 platser i biosalen fulla, då har de ändå två visningar av samma film.

– Det är fantastiskt vilket intresse det är, med tanke på utvecklingen med streaming. Vi står oss i konkurrensen, säger Anneli Funcke, ordförande i Filmstudio Mariestad.

Jubileet firades i lördags på biograf Saga med filmquiz, popcorn och cider innan visningen av den italienska filmen De åtta bergen.

Varje termin visas åtta filmer. Det är styrelsen som väljer ut vilka filmer som visas, de får gå på visningar i Stockholm där de får se ett urval. Numer är det också digitala visningar.

– Vi vill utmana våra medlemmar och visa filmer som de inte visste att de ville se. Vi vill visa filmer med olika problematik, från olika länder och som är queer eller från landsorten. Det verkar uppskattas, säger Anneli Funcke.

Idéer blir till verklighet för Filmstudion i höst – med flera nyheter

Artikeltaggar

BiograferFilmFilmerFilmstudio MariestadMariestadStreaming

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.