Hoppa till huvudinnehållet

Framgångsrik bordtennishelg för lokala lagen: ”Inga större problem”

Publicerad:
Skagersviks spelare Per Almgren, till vänster, och Mariestadsspelaren Per Williamsson var båda med under helgens sammandrag i division tre. (ARKIVBILD)
Skagersviks spelare Per Almgren, till vänster, och Mariestadsspelaren Per Williamsson var båda med under helgens sammandrag i division tre. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

Mariestads BTK och Skagersvik BTK fick med sig en vinst och en oavgjord match vardera efter helgens sammandrag i division tre.

Nästa sammandrag är den 9 och 10 december, då Skagersvik och IFK Lidköping B1 står som värdar.

– På förhand var vi storfavoriter mot Lidköping och det var inga större problem att vinna mot dem, säger MBTK:s Per Williamsson.

Mariestads BTK och Skagersvik BTK var iväg under söndagen och spelade matcher när det var sammandrag i division tre.

MBTK ställde upp med Per Williamsson, Peter Ågren, Per Bertilsson och Joakim Jonsson. Skagersvik kom till start med Alexander Flyckt, Per Almgren, Martin Fröjd och Kjell Hurtig.

MBTK:s första match slutade 7–7 mot Trollhättans BTK B. Inledningsvis var det jämnt och inför dubbelmatcherna ledde Trollhättan med 5–3.

Mariestad såg till att kvittera till 5–5 efter att de fick med sig två segrar, som slutade 3– 1 respektive 3–2 i set.

– Det var en tajt match och nyckeln till poäng var att ta dubbelmatcherna och det gjorde vi. Joakim Jonsson stack ut lite extra under matchen, säger Per Williamsson.

Skagersvik däremot var aldrig ens hotade när de mötte jumbon IFK Lidköping B1. De vann med 8–0, efter att de vann de tre inledande seten med 3–0.

I Mariestads andra match mötte de samma lag som Skagersvik tog sig ann. Efter åttonde setet ledde Mariestad med 6–2, som sedan följdes upp med vinst när de vann med 8–2 efter dubbelmatcherna.

Skagersviks lagledare, Per Almgren avslutar:

– Alla i laget stod för en riktigt bra insats och vi har som mål att hamna på den övre halvan i tabellen. Det kommer bli ett gott derby mot Mariestad i nästa omgång.

Artikeltaggar

BordtennisMariestads BTKSkagersviks BTK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.