Hoppa till huvudinnehållet

IFK-kvartett bakom Degerfors premiärseger i ligacupen: ”Kändes otroligt bra”

Publicerad:
Fyra 15-åringar från IFK Mariestad: Karl Berzell, Otto Karlsson Nyberg, Ebbe Borg Gröndin och Robin Johansson fanns med när Degerfors P16-lag vann premiären i ligacupen borta mot Karlslunds IF.
Fyra 15-åringar från IFK Mariestad: Karl Berzell, Otto Karlsson Nyberg, Ebbe Borg Gröndin och Robin Johansson fanns med när Degerfors P16-lag vann premiären i ligacupen borta mot Karlslunds IF. Foto: PRIVAT

Degerfors IF inledde i lördags ligacupen för P16-lag med att besegra Karlslunds IF på bortaplan med 5–1.

På planen för de rödvita fanns inte mindre än fyra spelare utlånade från IFK Mariestad.

– Det var nervöst i början, men nu börjar vi komma in i det, säger tvåmålsskytten, Otto Karlsson Nyberg.

Mariestad har genom åren, med jämna mellanrum, bidragit med talanger till fotbollsgymnasiet i Degerfors. Senast i raden är Lorik Bunjaku som påbörjade sina studier i Värmland så sent som i augusti och även till nästa års uttagning har flera Mariestadskillar börjat positionera sig väl.

När Degerfors IF:s P16-lag under lördagen inledde ligacupen med att besegrad Karlslunds IF med 5–1 på bortaplan fanns fyra 15-åriga IFK Mariestad-spelare med:

Karl Berzell, Ebbe Borg Gröndin, Robin Johansson och Otto Karlsson Nyberg. Den sistnämnde stod dessutom för två av målen.

Karl Berzell (till vänster) och Degerfors tre andra IFK-lån fanns med när Mariestadslaget under hösten kvalade till P17 region division ett. (ARKIVBILD)
Karl Berzell (till vänster) och Degerfors tre andra IFK-lån fanns med när Mariestadslaget under hösten kvalade till P17 region division ett. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Det kändes otroligt bra att göra mål. Det var en väl genomförd match från vår sida skulle jag säga och vi var mycket bättre matchen igenom, säger tvåmålsskytten.

Spelar på ny position

Den 15-åriga IFK-kvartetten har tränat med Degerfors från och till sedan augusti samt spelat en träningsmatch. Numera är de överskrivna till Värmlandslaget för att spela i ligacupen.

– Jag blev väldigt förvånad när jag fick en inbjudan till den första provträningen, men det var coolt. Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så bra, säger Karlsson Nyberg, som även gjorde mål i träningsmatchen mot norska KFUM Oslo.

Att Otto Karlsson Nyberg är en aning förvånad över sin egna målsuccé är lätt att förstå.

– Jag är innermittfältare egentligen. På en av provträningarna med Degerfors fick jag spela på en lite offensivare position och på träningsmatchen mot Oslo gjorde jag mål som anfallare. Tränarna kanske såg något då, för mot Karlslund startade jag som anfallare.

Vad är föredrar du? Innermittfältare eller anfallare?

– Det är lite ovant, men just nu är det nog anfallare. Jag brukar inte göra så mycket mål, så det är roligt.

På söndag väntar ny match i ligacupen då Degerfors ställs mot IF Karlstad fotboll på hemmaplan. Om det blir nya mål då från Karlsson Nyberg återstår att se.

– Jag tycker att det är rätt hög nivå på spelet. Det är inte bara Degerfors-spelare i vårt lag, utan förutom vi fyra från IFK är det bland annat några från Karlskoga också. Jag tycker att vi börjat komma in i det och blommar ut mer och mer.

Är målet att ta en plats till fotbollsgymnasiet till nästa år?

– Ja, det är min tanke i alla fall. Jag hoppas att jag ligger bra till.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollIFK Mariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.