Hoppa till huvudinnehållet

Knivhotade fosterföräldrarna – åtalad för grovt olaga hot

Publicerad:
En 15-åring hotade sina  fosterföräldrarna i norra Skaraborg med kniv. Han har nu åtalats för två fall av olaga hot.
En 15-åring hotade sina fosterföräldrarna i norra Skaraborg med kniv. Han har nu åtalats för två fall av olaga hot. Foto: Polisen

I slutet av maj ska en 15-åring knivhotat sina fosterföräldrar i norra Skaraborg. Han har nu åtalats i tingsrätten för två fall av grovt olaga hot, men förnekar brott.

Händelsen inträffade den 24 maj.

Enligt stämningsansökan ska den fosterhemsplacerade 15-åringen ha hotat fosterföräldrarna, en kvinna och man i 60-årsåldern, och sagt att han skulle döda dem.

Det inträffade efter ett bråk i köket där misstänkt ska ha blivit aggressiv och hotat fosterföräldrarna med kniv. Misstänkt lämnade sedan bostaden och begav sig till fots. Kniven anträffades senare i ett skjul.

Grovt brott

Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt eftersom hotet påtagligt förstärkts med hjälp av en kniv. Hotet ska också ha skapat stor rädsla hos paret.

Det ska finnas en tre minuter lång ljudinspelning som tas med till tingsrätten av åklagaren. Detta för att bevisa att den tilltalade hotat målsägandena på angivet sätt.

15-åringen har i polisförhör berättat att han egentligen tycker om både mannen och kvinnan, samt att han vill vara kvar hos dem och vill be om ursäkt.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBrott, lag och rättHotHovaOlaga hot

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.