Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen stöttar Hova IF:s nya aktivitetspark – spontana applåder i fullmäktige

Publicerad:
Bild från när en pumptrackbana invigdes i Tibro. En aktivitetspark med bland annat en sådan bana planeras det för i Hova.
Bild från när en pumptrackbana invigdes i Tibro. En aktivitetspark med bland annat en sådan bana planeras det för i Hova. Foto: Jesper Sydhagen

Gullspångs kommun bidrar med 650 000 kronor till Hova IF:s satsning på en aktivitetspark i mångmiljonklassen på Getryggen.

Med stor politisk enighet och spontana applåder efter beslutet beviljade kommunfullmäktige i Gullspång bidraget till Hova IF.

Satsningen på en aktivitetspark är tänkt att innefatta en cykelpark, en pumptrackbana, en multiarena och en motionstrappa. Budgeten uppgår till runt åtta miljoner kronor.

I kommunfullmäktige passade flera politiker på att hylla Hova IF:s initiativ och det engagemang med vilket man nu är på väg att förverkliga jättesatsningen.

– Det är kul att också kommunen kan bidra och inte bara sitta på avbytarbänken utan även vara med och spela, sa Victor Albertsson Tidestedt (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Aktivitetsparken kommer att göra kommunen mer attraktiv och hållbar menade oppositionsrådet Jenni Gustrand (S).

– Det känns jätteroligt. Utan eldsjälar i föreningslivet dör föreningslivet ut. Vi är otroligt tacksamma för det arbete ni gör, sa hon.

Även Eric Mellberg (M) hyllade initiativet.

– Det är en trend i samhället bland unga och även vuxna att gå från föreningsverksamhet till egenorganiserad verksamhet. Då passar den här typen av anläggningar in, det ligger rätt i tiden, sa han.

Även Carina Gullberg (S) och Nour Beyed (L) uttryckte sin glädje över Hova IF:s satsning.

– Ni gör en mycket stor insats i kommunen, sa Nour Beyed, som också passade på att gratulera till Hova/Weimers avancemang till division fem tidigare i år.

Artikeltaggar

BudgetarCarina GullbergEkonomiEric MellbergGullspångHovaHova IFJenni GustrandKommunfullmäktigeKommunstyrelsenModeraternaNour BeyedPolitikSocialdemokraternaTibroVictor Albertsson Tidestedt

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.