Hoppa till huvudinnehållet

Polisronden: Bar skruvmejsel - misstänkt för brott mot knivlagen

Publicerad:
En person misstänks för ”brott mot knivlagen och andra farliga föremål” när han bar på en skruvmejsel vid Circle K-macken på Göteborgsvägen.
En person misstänks för ”brott mot knivlagen och andra farliga föremål” när han bar på en skruvmejsel vid Circle K-macken på Göteborgsvägen. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Vid 02.35-tiden natten mot lördagen kontrollerade polisen en misstänkt person utanför Circle K på Göteborgsvägen. Han visade sig bära på en skruvmejsel och blev därför misstänkt för brott mot knivlagen.

Den misstänkte visade sig vara en 23-årig man med skyddad identitet.

Enligt knivlagen får man inte bära knivar eller andra stick- eller skärvapen på allmän plats eller inom ett skolområde om det inte är befogat. En skruvmejsel är ett föremål som förbjudits enligt lagen i olika rättsfall.

Övriga händelser:

Misstänkt för misshandel och olaga hot. En man i 60-årsåldern ska i fredags ha misshandlat en kvinna i 50-årsåldern med sparkar och slag. Mannen ska också ha sparkat in en dörr på det ställe där de inblandade personer tillfälligtvis bor. Han ska även tidigare ha varit hotfull.

Kraftig berusad person omhändertogs. I lördags kontrollerade polisen en kraftigt berusad Gullspångsbo i 35-årsåldern utanför en krog på Österlånggatan i Mariestad. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare. omhändertogs för LOB. Bland mannens tillhörigheter hittade polisen misstänkt narkotikaklassade preparat.

Hotade knivhugga tonåring. En man i 25-årsåldern från Skövde ska i lördags ha hotat att knivhugga en yngre Mariestadsbo. Detta skedde på Akaciastigen. Händelsen har rubricerats som ett misstänkt olaga hot.

Artikeltaggar

BrottBrott mot knivlagenBrott, lag och rättCircle KGöteborgsvägenHotMariestadOlaga hotÖsterlånggatan

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.