Hoppa till huvudinnehållet

Sportpanelen utser Vadsbos största idrottsprofil: ”En fantastisk person”

Publicerad:

NHL i all ära, men får Sportpanelen bestämma hade de velat se andra världsevenemang på svensk mark i framtiden.

Dessutom får veckans trio avslöja vem de anser är Vadsbo-områdets största idrottsprofil just nu.

– Hon är en fantastik idrottare och än mer en fantastisk person, säger Sara Jansson.

Tränarprofilen Gudmundur ”Gummi” Magnusson tar över huvudansvaret i IFK Mariestad, men vem håller du som Vadsbos största idrottsprofil just nu?

Patrik Karlsson, 51 år, Töreboda. Allätare inom sport som har innehaft de flesta positionerna inom Töreboda hockey.
Patrik Karlsson, 51 år, Töreboda. Allätare inom sport som har innehaft de flesta positionerna inom Töreboda hockey. Foto: Peter Gustafsson

Patrik Karlsson:

– När vi pratar idrottsprofiler i Vadsbo-området så finns det ganska många insåg jag när jag började fundera. Jag tänker att det ska vara någon som brinner för bygden och vill utveckla den lokala idrotten. Det ska även vara någon som alla vet vem det är: Ove Lindh i Otterbäckens BK, ordförande i klubben sedan 1969 och är det än i dag. Det är mäktigt!

Patrik Karlsson håller Otterbäckens BK:s ordförande, Ove Lindh, som Vadsbos största idrottsprofil. (ARKIVBILD)
Patrik Karlsson håller Otterbäckens BK:s ordförande, Ove Lindh, som Vadsbos största idrottsprofil. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

– Ove är en riktig profil som alla har hört talas om. En uppmaning till Gullspångs kommun är att omgående se till att hjälpa den lokala bandyn att bygga en bandyhall. Klubben måste få en chans att leva vidare och de blir svårt, för att inte säga omöjligt, utan bandyhall.

Sara Jansson:

– Det här var Sportpanelens svåraste fråga hittills i år. Vadsbo har många otroliga idrottsprofiler, men jag tänker direkt på Sara Stöckel i IBK Lockerud. En fantastik idrottare och än mer en fantastisk person.

Sara Stöckel är Vadsbos största idrottsprofil just nu enligt Sara Jansson. (ARKIVBILD)
Sara Stöckel är Vadsbos största idrottsprofil just nu enligt Sara Jansson. (ARKIVBILD) Foto: Peter Gustafsson

– Jag har spelat med Sara i många år och alltid ansett att hon är allt en idrottsprofil behöver vara i mina ögon. Hon är duktig, ödmjuk och förebildsmaterial. Sara är dessutom en väldigt viktig pjäs i Lockerud den här säsongen och hon förtjänar verkligen att vara min kandidat till Vadsbos största idrottsprofil.

Peter Gustafsson:

– Det finns många profiler i vårt område, men Johanna Lundstedt tycker jag ska höjas. Mariestads Bois skyttedrottning spelar inte inför den största publiken eller i en hög serie, men efter sin andra raka inteckning i MT-sportens Guldsko med sina 23 mål är man en lokal profil.

Johanna Lundstedt har vunnit två raka Guldskor och är enligt Peter Gustafsson Vadsbos största idrottsprofil. (ARKIVBILD)
Johanna Lundstedt har vunnit två raka Guldskor och är enligt Peter Gustafsson Vadsbos största idrottsprofil. (ARKIVBILD) Foto: Erik Wallskog

– Johanna har öst in mål genom åren och så länge den snart 40-åriga anfallaren spelar är det målgaranti på Lekevi IP.

NHL global series intog Globen under förra veckan. Vilken liga, tävling eller mästerskap skulle du vilja se gjorde ett liknande stopp i Sverige?

Patrik Karlsson:

– Om något evenemang ska passera Sverige så lägger jag alla mina röster på Formel 1. Tänk att få hit den ”cirkusen” och att de skulle köra ett race på svensk mark.

Sara Jansson, 25 år, från Mariestad. Följer mycket idrott och ses ofta i egenskap av innebandymålvakt, främst i IBK Lockerud, men numera i BK Halna.
Sara Jansson, 25 år, från Mariestad. Följer mycket idrott och ses ofta i egenskap av innebandymålvakt, främst i IBK Lockerud, men numera i BK Halna. Foto: Peter Gustafsson

Sara Jansson:

– Jag hade inte gråtit av sorg ifall Premier League gjorde ett liknande stopp i Sverige. Ännu mindre ifall det var matchen mellan Manchester City och Liverpool. Utöver det självklara så hade jag gärna tagit del av lite tyska Bundesliga, men längre än så är inte önskelistan. Det största intresset ligger i fotbollen.

Peter Gustafsson:

– NHL är riktigt häftigt, framförallt på Nordamerikansk mark.

Beachfotbollen är stor i Brasilien.
Beachfotbollen är stor i Brasilien. Foto: Peter Gustafsson

– Jag är just tillbaka från semester i Sydamerika och fick då chansen att se brasilianska beachfotbollsspelare på den enorma stranden i Santos, i staden där Pelés museum finns. Nya världsartister kanske spelade där i Santos amatörliga, men varför inte spela ett VM i strandfotboll i Sverige. Då blir det samba.

Artikeltaggar

Johanna LundstedtOve LindhPatrik KarlssonSara JanssonSara StöckelSportSportpanelen

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.