Hoppa till huvudinnehållet

Stark insats av Oliver i Novemberkåsan – blev sjätte bästa junior

Publicerad:
Mariestadskillen Oliver Önnefors efter målgång.
Mariestadskillen Oliver Önnefors efter målgång. Foto: PRIVAT

Mariestadskillen Oliver Önnefors blev sjätte bästa junior när kraftprovet Novemberkåsan i enduro avgjordes i helgen.

Junioren, som tävlar för FMCK Skövde, gjorde sitt andra försök i tävlingen och fick till ett näst intill perfekt lopp när han gick i mål strax före klockan 03 på söndagsmorgonen.

Då hade han kört fem sträckor i dagsljus samt nio sträckor i mörker.

– Varje mosse som vi passerade blev bara djupare för varje varv, berättar Oliver. Det gäller att ha rätt fart och blick för att inte fastna hela tiden.

Vimmerby, som stod för årets arrangemang, hade lagt en bana över varierande terräng på totalt 40 mil. En massa rötter och sten blandat med mjuka och blöta partier.

– Jag är jättenöjd med min körning. Det flöt för det mesta bra. Visst fastnade jag några gånger, men fick snabbt hjälp av publiken.

Publiken är ett kapitel för sig. Över 10 000 personer hade letat sig ut i den kalla novembernatten för att heja fram motorcykel gladiatorerna med syrener och bengaler.

Oliver höll sig redan från start topp 30 och kunde konstatera vid målet att han hade slutat som 24:a totalt av 180 startande samt sjätte bäste junior. En prestation som går ut över det vanliga av en blott 18 åring.

Banan och kylan krävde sina offer och endast 68 förare nådde målet. En av de som fick ge upp var Andreas Remfäldt, Mariestads EK, som tvingades stanna på första nattsträckan med ett krånglande framljuse.

Om totalsegern blev det en sekundfight ända in i mål. Niklas Persson, Karlskoga EK, lyckades att slå storfavoriten Albin Elowson, FMCK Skövde, med 40 sekunder efter nästan åtta timmars körning.

Tillsammans med Albin Elowsson, Arvid Karlsson och Anton Nordh knep dessutom Oliver bronsplatsen i klubblag.

Artikeltaggar

Albin ElowsonEnduroFMCK SkövdeMariestads EnduroklubbNovemberkåsanOliver Önnefors

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.