Hoppa till huvudinnehållet

Om vikten av information - något för kommunen att beakta

Publicerad:
Foto: Claudio Bresciani / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter en arbetsdag kommer en man hem och då vill hans fru att han skall skriva sitt namn på ett blankt papper. Han frågar givetvis varför men hans fru vill inte avslöja något.

Eftersom mannen inte vill ställa till något bråk så skriver han på, han vill ju inte ifrågasätta sin hustrus avsikter. Efter några dagar visar hustrun det avtal han ingått med sin hustru.

Det visar sig att han godkänt en bodelning under pågående äktenskap!

Helt naturligt frågar mannen varför han inte fick information om hustruns avsikter. Hon svarade att det kommer inte märkas alls, deras tillvaro i hemmet kommer inte att påverkas, Han favoritfåtölj, säng, litteratur m.m. står i hans namn och kommer att kunna användas precis som han brukar göra. Ändå känner mannen sig obehaglig till mods, varför fick han inte veta vad hustruns avsikter var med detta papper. En oroskänsla började smyga sig på.

Om inget skulle förändras för honom undrar han över varför hustrun inte anförtrodde honom om avsikten med upplägget innan han skrev sin namnteckning. Mannen började känna sig osäker på vad hans hustrus avsikter egentligen gick ut på! Det framstod mer och mer att han funderade över sin hustrus beteende. Hustrun märkte tydligt att mannens attityd mot henne förändrats märkbart. Till slut frågade hon mannen varför han inte var sig lik?

Mannen förklarade att han var mycket, mycket besviken på hennes beteende. Hade han bara fått information om syftet till bodelningen skulle det inte kännas så förnedrande.

Hennes beteende kändes som om han inte behövde informeras. Det kändes som om hustruns brist på dialog gjorde allt till en större affär än det i verkligen var.

Kanske en sak att fundera på för kommunen och kommunalrådet. Vikten av information tycks vara oerhört underskattat. Att informera kan bespara kommunalrådet många problem i framtiden.

Claes Dahlberg

Artikeltaggar

Politik