Hoppa till huvudinnehållet

Snöröjning av trottoarer

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kommunen äger och ansvarar för ett antal fastigheter i kommunen. Bland annat en mängd skolfastigheter. Utmed Grangärdesgatan ligger Grangärdesskolan, och där finns även busshållplatser på båda sidan av gatan, men någon snöröjning av trottoaren, i anslutning till skolan, sker inte. På skolsidan av gatan har någon skottat ca 4 kvm, precis där man skall stå och vänta på bussen, men för att komma dit måsta man pulsa i snön eller gå på gatan. På andra sidan, i anslutning till skogspartiet sker heller ingen snöröjning. Gäller inte regelverket om snöröjning av trottoarer, i anslutning till den egna fastigheten, även för kommunen?

En del privata fastighetsägare i närheten av Grangärdesskolan har också inspirerats av kommunens nonchalans, att inte skotta trottoaren. Där är det helt omöjligt att skjuta en barnvagn eller rullstol. Vissa lata fastighetsägare verkar ha dragit en skyffel bakom sig för att markera att man tänkt på snöröjning, men inte orkat. Den egna bilen har man emellertid lyckats skotta fram och röjt parkeringsplats för.

Skärpning.

Motionär

Artikeltaggar

Trafik