Hoppa till huvudinnehållet

Är det verkligen bra att jaga ut Tesla ur landet?

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är bra att folk har schyssta villkor på jobbet, men är det verkligen problemet på Tesla? Jag har googlat runt och det är inte alls några taskiga löner eller slavarbete utan semester.

Fackföreningar ska kämpa för sina medlemmar helt klart, men i det här fallet är det tydligt att Metall kämpar för sin egen organisation och makt. Varför ska de jaga ut ett företag ur Sverige annars? Ett företag som redan har schyssta villkor och där det inte ens är alla som väljer att strejka. Deras medlemmar på Tesla (och de som inte är anslutna) har stor risk att förlora jobbet. Fattar arbetarna det eller är de lurade av facket?

Det är inte undra på att flera ungdomar skiter i facket. Metall kommer förstås att vara jättenöjda när Tesla lägger ner i Sverige, men det är solklart jättedåligt för landet och folk som har jobb där. Det är också konstigt att Tesla inte får hämta sina skyltar. Är det en sovjetstat vi lever i?

OBS! Metall behöver inte skriva långa haranger om hur fel jag har. Kämpa på istället för era medlemmar som har taskiga villkor, men lägg av med att jaga ut arbetstillfällen ur landet när vi behöver fler jobb!

Industriarbetare

Artikeltaggar

Arbete