Hoppa till huvudinnehållet

Bästa julklappen - arbetsro, information och uppskattning

Publicerad:
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi behöver ingen julklapp. Vi behöver inga julbord, julsmörgåsar eller julfika. Spara gärna de pengarna. Ge oss istället arbetsro, friskvård och ärlig uppskattning för det jobb vi ska utföra och den kompetens vi ska ha.

Ge oss hela arbetskläder, arbetsskor som inte går sönder direkt och möjlighet att prova ut andra skor om det första paret inte funkar. Ge oss avlastning i tunga perioder och befria oss från arbetsuppgifter det inte måste vara vi som utför.

Ge oss mer information, ge oss stabila scheman och en öppen dialog. Ge oss mer tid för samarbete, teamarbete och bättre förutsättningar för kommunikation och reflektion.

Ge oss säkerhetsnycklar och inloggningssätt som faktiskt funkar (utan egna mobiltelefoner och mobilt BankID). Ge oss respekt, men ställ också relevanta förväntningar för den kompetens vi ska ha - ställ krav för att få vara anställd som undersköterska.

Ge oss också respekten för vårt arbete genom att se vem som i verkligheten drabbas av budget, nedskärningar och sparbeting - det är inte du, jag eller kommunens pengakassa.

Stressad undersköterska

Artikeltaggar

Vård och omsorg