Hoppa till huvudinnehållet

Vi bryter inte mot lagen!

Publicerad:
Foto: Charlotte Ferneman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi tar gärna kritik, men vi accepterar inte att bli beskyllda för att bryta mot lagen!

Återigen anklagar Vänsterpartiets representanter oss för att inte följa kommunallagen. Vår uppmaning till er, om ni nu menar allvar och inte bara vill skapa opinion, är följande: överklaga beslutet till förvaltningsrätten! Förra gången ni for med såna här osanningar överklagade ni inte, och varför inte då? Jo, för att ni vet att ni inte har grund för era anklagelser, eftersom våra yrkanden är helt i sin ordning!

Att Vänsterpartiet väljer att göra så här har en enkel förklaring. De hävdar att vi är odemokratiska för att de inte har insyn. Att de inte har det har två enkla förklaringar:

1. De har valt att ställa sig utanför allt politiskt samarbete.

2. Vänsterpartiet har tre platser i fullmäktige, emedan vi har 22. Det borde rimligtvis innebära att väljarna sagt att vår politik ska styra i mycket större utsträckning än er.

MTG-samarbetet har nått vägs ände eftersom nackdelarna överväger fördelarna. Den i särklass största anledningen är att man inte längre respekterar varandras kommunledningar, samt att man inte respekterar kommunernas olika viljor och ambitionsnivåer. Att Töreboda och Gullspång krävde att avsluta samarbetet kring ekonomifunktionen ska vi inte heller glömma bort, när de båda försöker lägga skulden på oss i Mariestad.

En annan tung anledning är att varken Törebodas eller Gullspångs kommunledning har visat något som helst intresse att göra rätt för sig i frågan om byggmoms, sannolikt eftersom det bara får negativa konsekvenser för Mariestad. Detta visar att viljan till samarbete inte finns vare sig i Töreboda eller Gullspång, vidare är beteendet rent ut sagt respektlöst.

Ett samarbete bygger på ömsesidigt förtroende, och efter det senaste valet finns inte dessa förutsättningar kvar. Allting har sin tid, och det är inte ens fel när tre träter.

Anklagelserna från vänstern kommer nog alltid vara desamma, och det är intressant att anklagelsen är att vi inte är demokratiska. Men det är klart, enligt vänstern behövs väl egentligen inga fria val. Deras faktiska historia vittnar ju om att demokrati och folkets frihet ligger långt ifrån vad som står att läsa i deras partiprogram.

Henrik Andersson (M)

Malin Olsson Lundqvist (M)

Anette Karlsson (M)

Sara Swahnström (M)

Richard Thorell (M)

Ledamöter i kommunstyrelsen

Artikeltaggar

Politik