Hoppa till huvudinnehållet

Förbundsbas ledde föreningens årsmöte – badledarna fortsätter

Publicerad:
Reporter Alf Ehn
Alf Ehn
alf.ehn@mariestadstidningen.se
Reumatikerföreningen Mariestads medlemmar valde om de badledare som tidigare hoppat av samt ordföranden Anita Tropp att leda den populära vattengympan.
Reumatikerföreningen Mariestads medlemmar valde om de badledare som tidigare hoppat av samt ordföranden Anita Tropp att leda den populära vattengympan. Foto: Jenny Åberg/ARKIV

Vid reumatikerföreningen Mariestads årsmöte omvaldes de badledare som tidigare hoppat av.

– Jag hoppas att alla var nöjda när de lämnade mötet, säger förbundsordföranden Lotta Håkansson som ledde årsmötet.

Läs också

Under hösten var det turbulent kring reumatikerföreningens vattengympa i sjukhusets rehabbad. Samtliga badledare sade upp sig och den populära verksamheten, som varje vecka lockar knappt 100 av föreningens 320 medlemmar, var hotad.

Styrelsen fick kritik under processen, bland annat via en namninsamling, och det var en viktig fråga under onsdagens årsmöte.

– Vi valde badledare under årsmötet. Det är samma personer som tidigare varit badledare samt ordföranden Anita Tropp, säger Lotta Håkansson som är riksordförande i reumatikerförbundet.

– Det har ju varit diskussioner, insändare och annat kring frågan. Vi, både jag och kollegor på förbundet, har haft kontakt med många i föreningen och det var bra att ta diskussionen vid årsmötet. Ibland gick det höga vågor under mötet, men det löste sig på bästa sätt.

Lotta Håkansson, ordförande reumatikerförbundet.
Lotta Håkansson, ordförande reumatikerförbundet. Foto: Reumatikerförbundet

Håkansson utgår från att alla var nöjda när de gick ifrån mötet.

– Jag hoppas att ingen lämnade mötet opratad. Jag lämnade ordet fritt och brukar inte kväsa någon diskussion. När man väl sätter sig och börjar prata så brukar det lösa sig. Jag är jätteglad att badledarna som tidigare hoppade av kom tillbaka och ska fortsätta verksamheten.

Lotta Håkansson ser inte sitt deltagande på årsmötet som en brandkårsutryckning.

– Vi planerade för att åka på mötet och det råkade bli jag som åkte.

Följer ni upp det här?

– Vi kommer att hålla kontakten framöver.

Anita fortsätter

Valberedningens förslag till styrelse gick igenom på årsmötet. Bland annat fortsätter Anita Tropp som ordförande.

– Lotta ledde mötet på ett bra sätt. Vi har pratat länge om att plocka hit någon från förbundsledningen och nu passade det bra, säger Anita och betecknar det som ett vanligt årsmöte.

Är det lugn och ro i föreningen?

– Det hoppas jag. Jag ser ingen oro, i alla fall. Alla är nöjda och glada.

Artikeltaggar

EkonomiLotta HåkanssonMariestadStyrelserValberedning

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.