Hoppa till huvudinnehållet

Polisen på väg att lösa ”storbråket” – händelsen filmades av kamera i bil

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Totalt ska fem personer ha blivit misshandlade under bråket och två fick föras till sjukhus. Händelsen har filmats av en Tesla-bil som kom i gungning.
Totalt ska fem personer ha blivit misshandlade under bråket och två fick föras till sjukhus. Händelsen har filmats av en Tesla-bil som kom i gungning. Foto: Arkivbild

Mariestadspolisen är på väg att lösa flera misshandelsfall som inträffade under nyårsnatten.

Händelsen utspelade under en krogkväll utanför ett uteställe vid Kungsgatan i Mariestad.

Vid 02.20 på nyårsnatten uppstod det bråk mellan två grupperingar av yngre män. Detta skedde i samband med att alkohol hade förtärts.

Totalt ska fem personer ha blivit misshandlade under bråket och två fick föras till sjukhus. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad.

– Vi har fem misstänkta och det är ett bra bevisläge eftersom delar av händelsen filmades av en kamera i en Tesla-bil som kommit i gungning, konstaterar Jonnie Hägg vid Mariestadspolisen.

De misstänkta är mellan 18 och 20 år gamla och samtliga från Mariestad.

Två till sjukhus efter stort bråk – en person greps

Bil filmade

Teslas bilar är utrustade med en funktion som kallas ”Sentry Mode”. Det innebär att en kamera går igång om en bil eller människa kommer nära bilen. Om bilen körs på, skadas eller vandaliseras finns filmen lagrad i bilens lokala minne

– Det är med andra ord svårt för de inblandade att neka eftersom delar av händelserna finns på film, förklarar Jonnie Hägg.

Mariestadspolisen är nöjd med att nå framgång i utredningen kring incidenten.

– Ja, bråk på stan är inget vi vill ha i vår stad. Vi vill att de ska vara lugnt.

Artikeltaggar

AlkoholBrott, lag och rättFilmFilmerKungsgatanMariestadNyårSlagsmålTesla

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.