Hoppa till huvudinnehållet

Inez A-lagskliv ger hopp till tyngt Lockerud: ”Vill bidra med den energi jag har”

Publicerad:
Reporter Peter Gustafsson
Peter Gustafsson
peter.gustafsson@mariestadstidningen.se
Inez Wallskog fick för första gången kliva in i spel i A-laget. Den 17-åriga energispelaren tog för sig mot det svåra motståndet från Västerås.  Laget behöver alla positiva injektioner för att vända trenden i högsta ligan.
Inez Wallskog fick för första gången kliva in i spel i A-laget. Den 17-åriga energispelaren tog för sig mot det svåra motståndet från Västerås. Laget behöver alla positiva injektioner för att vända trenden i högsta ligan. Foto: Peter Gustafsson

IBK Lockerud Mariestads damer är fast i botten av SSL-tabellen.

Topplaget Västerås Rönnby visade ingen pardon utan vann med 13–0 i Novab arena.

Ett av få glädjeämnen var A-lagsdebuterande 17-åringen Inez Wallskog, som slet hela matchen.

– Förutom resultatet var det jätteroligt att få spela, säger hon.

Det var många besvikna hemmaspelare och åskådare som konstaterade att skillnaderna i SSL är stora mellan toppen och botten.

Bakom utklassningen låg ett gediget spel av tabelltrean Rönnby där laget inte slog av på takten. I Lockeruds lag sänktes huvuden ganska omgående när målen trillade in.

Stina Kampe och IBK Lockerud Mariestad förlorade åter i SSL och är fortsatt sist i tabellen.
Stina Kampe och IBK Lockerud Mariestad förlorade åter i SSL och är fortsatt sist i tabellen. Foto: Peter Gustafsson
Felicia Johansson hade mycket att göra i Lockeruds mål.
Felicia Johansson hade mycket att göra i Lockeruds mål. Foto: Peter Gustafsson

Inez Wallskog gjorde ett gott försök att som debutant visa bra inställning och attityd. Om det kan smitta av sig till övriga i laget under resterande matcher finns det möjligheter att avancera i tabellen.

– Jag försökte att tänka att det är en vanlig match, så att man inte blir för nervös. Jag skulle bara komma in och köra. Men märkte att motståndarna var större, säger Inez, om tidigare varit med i laguppställningen en gång, men inte klev in på planen.

Hon spelade i juniorfemman och därmed tillsammans med de något mer SSL-rutinerade kedjekompisarna Thyra Harald och Maja Smidner.

– Det kändes som en trygghet att spela ihop. Vi är vana att prata och hjälpa varandra på planen.

Inez har tränat ganska länge med A-laget innan hon nu fick hoppa in.

– Det kändes inte så jättenytt att vara med på så sätt. Jag kände att det var ett bra läge att komma in. Jag har bra form och vill bidra med den energi jag har.

Jag har bra form och vill bidra med den energi jag har.
Inez Wallskog, som gjorde A-lagsdebut

Lockerud lyckades inte i sin strävan att få ihop spelet. I motgångens stund måste man definitivt konstatera att gnistan behöver upp i truppen.

Västeråslagets mål var i många fall alldeles för enkla när hemmaspelarna inte hade de extra ”procenten” inom sig.

– Vi får lära oss av det här och inte hänga med huvudena utan fortsätta jobba på, säger en optimistisk Inez Wallskog.

Att lägga hoppet om nytt kontrakt på Wallskog och övriga juniorers axlar är inte rättvist. Men energin de visar är uppfriskande.

– Inez har en jäkla inställning och attityd. Det är så vi vill bygga truppen och helt rätt väg att gå, säger tränaren Mickael Fredriksson angående juniorerna.

Tränaren Mickael Fredriksson var rejält besviken efter storförlusten mot tabelltrean från Västerås.
Tränaren Mickael Fredriksson var rejält besviken efter storförlusten mot tabelltrean från Västerås. Foto: Peter Gustafsson
13 bollar passerade målvakten Felicia Johansson.
13 bollar passerade målvakten Felicia Johansson. Foto: Peter Gustafsson

Han tvingades konstatera ytterligare ett skadefall. Förutom långtidsskadade Kajsa Blom och Alva Svensson satt även Sofie Kristansen på läktaren. Under matchen utgick även backen Saga Wictorin Jonsson på grund av skada.

Det blev en omöjlig uppgift inför 258 åskådare. Rönnby satte högsta fart och hade 8–0 efter halva matchen. En time out gav tillfälligt andrum, men sedan rasade ytterligare fem mål in tredje perioden.

– Jag tar ingenting ifrån dem. Rönnby är riktigt bra och hade otroligt tryck i allting de gjorde. Totalt sett var vi inte tillräckligt bra. Vi var där i förstaläget, men klarade inte av att vinna första sekvensen. Sedan sköljde de över, säger Fredriksson.

I nästa omgång om en vecka väntar IBF Falun på hemmaplan.

Artikeltaggar

IBK Lockerud MariestadInnebandyMickael FredrikssonNovab ArenaSSLVästerås Rönnby IBK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.