Hoppa till huvudinnehållet

Kaminer och värmepumpar – ny butik öppnar i Mariestad: ”Jätteroligt”

Publicerad:
Reporter Mattias Johansson
Mattias Johansson
mattias.johansson@mariestadstidningen.se
Ulrik Andersson är platschef i nyöppnade Eldabutiken. Delägaren Marianne Kristoffersson är hoppfull inför Mariestads tillväxt.
Ulrik Andersson är platschef i nyöppnade Eldabutiken. Delägaren Marianne Kristoffersson är hoppfull inför Mariestads tillväxt. Foto: Charlotte Ferneman

En ny butik vill värma Mariestadsborna med kaminer och värmepumpar.

– Mariestad står inför en utvecklingsfas och då känns det hel rätt att finnas med, säger delägaren Marianne Kristoffersson.

En kombinerad Comfort- och Eldabutik har öppnat i Mariestad. VEK i Mariestad AB ingår numera, efter ett köp som genomfördes förra året, i samma ägarkonstellation som Hovby rör AB i Lidköping, Sälles rör AB i Götene, samt Byggnadsförvaltarna i Skaraborg AB. Fokus i den nyöppnade Mariestadsbutiken ligger på värme och energi.

– Butiken riktar sig främst till privatpersoner som vill installera braskamin eller effektivisera sin värmeförsörjning med en värmepump, säger platschef Ulrik Andersson.

Precis som sina systerföretag har Eldabutiken som inställning att de ska vara med kunden hela vägen och kunna installera allt de säljer.

– Vi har kunskap och erfarenheter från 30 år i branschen som vi tror kan vara en trygghet för kunderna, säger Marianne Kristoffersson, som är delägare tillsammans med Niclas Karlsson.

Kaminer av alla sorter finns att kika på.
Kaminer av alla sorter finns att kika på. Foto: Charlotte Ferneman

Renoverade lokalerna

Nu har de slagit upp dörrarna till butiken på Madlyckevägen i den gamla livsmedelsbutiken där VEK tidigare bedrev sin verksamhet.

– Lokalerna har genomgått en helrenovering så vi har haft en del personer som kikat in och undrat vad som händer, säger Marianne.

De smygöppnade verksamheten under början av december och är nu i full gång.

– Det har börjat ramla in lite folk nu, säger Ulrik.

Butiken är öppen fyra halvdagar i veckan. Resterande arbetstid lägger Ulrik på kundbesök.

– Då kan vi se till att det faktiskt är möjligt att genomföra de installationer kunden vill ha, säger han.

Ulrik har varit aktiv inom systerverksamheterna som både arbetsledare och säljare. Han ser fram emot att få använda sin erfarenhet i butiken i Mariestad.

– Det känns jätteroligt. Ägarna lägger sig inte i vad jag gör särskilt mycket utan detta är en möjlighet för mig att utveckla butiken till något eget, säger han.

– Vi har fullt förtroende för att Ulrik kommer att göra ett bra jobb här, säger Marianne.

Artikeltaggar

ButikerHandelHovbyMadlyckevägenMariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.