Hoppa till huvudinnehållet

OBK inne i ett stim: ”Bra vara med hela vägen in”

Publicerad:
Reporter Peter Gustafsson
Peter Gustafsson
peter.gustafsson@mariestadstidningen.se
Noel Gunnarsson gjorde mål i den senaste matchen. På söndag blir det nya chanser mot Surte Wildcats. (ARKIVBILD)
Noel Gunnarsson gjorde mål i den senaste matchen. På söndag blir det nya chanser mot Surte Wildcats. (ARKIVBILD) Foto: William Freidlitz

Tre matcher kvar och chans på topp tre.

Otterbäckens BK siktar på en bra avslutning av division ett västra. På söndag väntar Surte Wildcats hemma.

– Det är roligt att vara med hela vägen in. Alltid bra att få en bra känsla i de sista matcherna och inför nästa säsong. Vi brukar gå bra i slutet, säger tränaren Tomas Andersson.

Förutom förlusten mot Sunvära SK den 20 januari har OBK haft en riktigt fin svit av matcher där man antingen vunnit eller spelat oavgjort.

Senast var det dåvarande serieledaren Kungälv bandy som fick smaka på förlust med 5–6 på Otterstrand bandyis. Detta efter dramatik och ett avgörande mål av Grigoriy Yugasov på stopptid.

Förutom söndagens möte avslutar laget mot Mölndal och SK Höjden som nu är etta och trea i tabellen.

– Av de fyra sista matcherna möter vi de tre topplagen. Riktigt roligt.

Surte Wildcats har haft en motig säsong och endast tagit en seger. Det är sedan en tid klart att Wildcats inte kommer att spela i division ett nästa säsong, inte bara på grund av tabellplaceringen.

Wildcats är ett U-lag till Surte BK, som spelar i allsvenskan. Där är det klart med degradering till ettan. A-lag och U-lag får inte spela i samma serie.

– Vi får se vad de kommer med för lag på söndag. De kan ha flera från allsvenskan och ta med dem. Sedan har jag sett någon match med dem där de bara haft elva spelare.

Tränare Tomas Andersson hoppas på en bra söndag på Otterstrand. (ARKIVBILD)
Tränare Tomas Andersson hoppas på en bra söndag på Otterstrand. (ARKIVBILD) Foto: William Freidlitz

Tomas Andersson räknar med att det blir en klurig match trots tabellplaceringen. OBK vann med 10–6 i första mötet med Wildcats.

– När lagen står högt upp mot oss får vi problem. Det får vi försöka titta på under träning. Sedan tror jag inte Wildcats orkar störa så högt upp, det orkar de inte.

OBK-tränaren räknar med att alla finns tillgängliga på söndag.

– Vi hoppas på en bra tillställning och skapligt väder, säger Tomas Andersson.

Artikeltaggar

BandyOtterbäckens BKSurte BKTomas Andersson

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.