Hoppa till huvudinnehållet

Skaraborgstjejen tillbaka i schlagerluften: ”Jag älskar Mello”

Publicerad:
Elina Thorsell är med på turnén. Foto: Privat
Elina Thorsell är med på turnén. Foto: Privat Foto: Sanna Svensson

Det var tolv år sedan gruppen Timoteij senast tävlade i Melodifestivalen, då med låten ”Stormande hav”.

Sedan dess har medlemmarna gått skilda vägar och har till synes lämnat Melodifestivalens hetluft, men nu återvänder Skövdetjejen Elina Thorsell in i Mellobubblan – om än i en helt annan roll.

Timoteij ställde senast upp i Melodifestivalen 2012. Foto: TT/Janerik Henriksson
Timoteij ställde senast upp i Melodifestivalen 2012. Foto: TT/Janerik Henriksson Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Ja, visst har det gått några år sedan vi senast såg Skaraborgskvartetten Timoteij i Melodifestivalen.

Sista gången var mellanakten 2016, sedan dess har medlemmarna gått skilda vägar. Men alla vägar bär till Melodifestivalen, så är det i vart fall för Elina, som nu är inblandad i folkfesten igen – i en något annan roll än vi är vana att se henne.

Idag har hon nämligen en utbildning inom event och besöksnäringen, som passar sig ypperligt för rollen som ansvarig för Live Nations Mellokonton, vilken hon har tillträtt.

Hur känns det att vara tillbaka i Mellobubblan?

– Ja, det är ju många år sen vi var med som artister nu, men jag älskar Mello och tycker att det är en så himla rolig folkfest. Så det känns jättekul, berättar Elina.

I sin nya roll kommer hon att ansvara för att hålla oss uppdaterade vad gäller melloturnén på Live Nations sociala medier, som går under namnet “Melfestlive”. Hit hittar man på såväl Facebook och Instagram som TikTok, och kommer att skötas av Elina.

– Det jag kommer att göra är dels innehåll med alla artister, eller förhoppningsvis alla, men dels också med alla sponsorer och partners. Sen kommer jag vara med och hålla i olika “aktiveringar” som finns i foajéer vid arenorna – godishjul och liknande. Så generellt så handlar det om att dela allt som händer under turnén och engagera alla följare, berättar Elina.

– Jag kommer utöver det också jobba mycket kring allt som Live Nation gör. Det kommer till exempel hållas i “Melfest på stan” i några av städerna, sen kommer det vara förfest i arenan med Farah också - och allt sånt roddar mina kollegor med, men där kommer jag också att gå in och backa upp.

Elina är redan i full gång med alla förberedelser inför helgens bravader. Foto: Privat
Elina är redan i full gång med alla förberedelser inför helgens bravader. Foto: Privat Foto: Sanna Svensson

Hur kom det sig att du fick detta uppdraget?

– Jag hade min praktik på Live Nation 2022 när tävlingarna begränsades till Stockholm på grund av pandemin, då fick jag jobba med det vilket var superkul - men det blev ju inte som ett vanligt år. Så nu hörde jag av mig igen!

Man kan helt enkelt inte kalla Elina för en novis när det kommer till Mellosvängen, vilket givetvis har sina fördelar när hon nu ger sig in i gemet än en gång.

– För min egen del är det skönt att ha en förståelse för artisterna, om det hjälper dem särskilt mycket vet jag inte, skrattar Elina och fortsätter: Men för min egen del så är det skönt att jag verkligen har ett helhetsgrepp.

Sedan några veckor tillbaka har vi kunnat se Elina i Melfeslive-kanalerna, men än stundar det stora äventyret då turnén drar igång på riktigt.

Finns det någon höjdpunkt du ser särskilt fram emot?

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få åka ut i landet och besöka alla städer, sen är det alltid så att alla deltävlingar leder fram till finalen som på något sätt blir höjdpunkten. Då har man ju hört och sett framträdandena så många gånger och det känns som att stämningen är så maxad som det bara går!

Kan man säga att du är en riktig Mellofantast?

– Ja, det får man väl säga, det är svårt att komma undan det nu när jag varit med på alla sätt och vis.

Artikeltaggar

ArtisterFacebookInstagramLive NationMalmöNöje/KulturRosvalla Nyköping EventcenterSociala medierTikTokTimoteij

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.