Hoppa till huvudinnehållet

Spel i trippla lag för OBK-Larsson: ”Drömmen är elitserien”

Publicerad:
Reporter Peter Gustafsson
Peter Gustafsson
peter.gustafsson@mariestadstidningen.se
Otterbäckens målvakt, Daniel Wikström, hade en ganska lugn eftermiddag hemma mot Surte Wildcats.
Otterbäckens målvakt, Daniel Wikström, hade en ganska lugn eftermiddag hemma mot Surte Wildcats. Foto: Peter Gustafsson

Karl Larsson är bandykillen som spelar i tre olika lag.

Under söndagen bidrog 16-åringen med två målgivande assist när Otterbäckens BK besegrade Surte Wildcats med 11–4 (5–3) i division ett.

– Målet och drömmen är att spela i elitserien, säger han.

Uppvuxen i bandyfamiljen Larsson var det naturligt att det tidigt blev skridskoåkning på Otterstrand.

Numera kombinerar han spel i OBK med att studera vid bandygymnasiet i Lidköping. Han flyttade längre ner längs Vänerns strand för att satsa på sin sport.

– Det går bra och man lär sig väldigt mycket. Mycket fart och passningsspel. När man kommer hit till OBK måste man ställa om. Men det ”sjunger” rätt så bra, säger Karl, som spelar mittfält i OBK och Villa Lidköping P19, men ”halv” i Villa P17.

– Mittfältare är roligare att spela, säger Karl.

16-årige Karl Larsson spelar i tre lag denna säsong. Han bidrog i Otterbäckens seger mot Surte, men spelar även i Villa Lidköpings P17 samt P19.
16-årige Karl Larsson spelar i tre lag denna säsong. Han bidrog i Otterbäckens seger mot Surte, men spelar även i Villa Lidköpings P17 samt P19. Foto: Peter Gustafsson
Det gäller att vänja sig vid olika spel när man byter lag. Karl Larsson är en som vet hur det känns.
Det gäller att vänja sig vid olika spel när man byter lag. Karl Larsson är en som vet hur det känns. Foto: Peter Gustafsson

I lördags var han med P19 i Rättvik och vann med 8–5. Även den två år äldre OBK-polaren Axel Andersson spelar i P19, men bor kvar hemma i Töreboda och studerar vid Vadsbogymnasiet.

– Det blev ett mål och en assist mot Rättvik. I P17-laget är jag mer drivande i spelet och i P19 får man hänga med. Det är svårare, men man lär sig, berättar Karl om lördagsmatchen och skillnaderna.

Villas A-lag

Karl var även med i en bruttotrupp inför P17-VM i Finland tidigare under säsongen. Talangen blev inte VM-uttagen, men deppar inte allt för mycket. Han fick nämligen träna med Villas A-lag.

– Två gånger har jag varit med och förhoppningsvis får jag fler chanser. Det var en väldig fart och det bara small i klubborna vid första träningen. Jag undrade hur jag skulle hänga med, men det gick väldigt bra.

Det blev till slut många leenden i OBK under söndagen.
Det blev till slut många leenden i OBK under söndagen. Foto: Peter Gustafsson

Just nu är det sportlov och ”ingången” dit gick via storsegern mot Surte.

På ett blåsigt Otterstrand hängde gästerna med i den första halvleken när OBK hade motvind. I andra halvleken lossnade det rejält med målskyttet.

– Det var tungt att spela och vid kladdade med bollen. Sedan kom vi in i det i andra halvleken.

Det är roligare att spela mittfält
Karl Larsson, som lirar i tre lag

OBK bemästrade den sträva isen bättre och fick givetvis en skjuts av medvinden. Olle Andersson gjorde tre av målen. Olle spelade också match på lördagen med Lidköpings AIK i allsvenskan mot Tranås Bois (gjorde två mål).

Satsningen går vidare för Karl.

– Långsiktigt är målet Villas A-lag naturligtvis. Det är bara att ta det i lugna steg och kämpa på, avslutar Karl, som även lär få hålla värmen i juniorlag och Otterbäcken.

Mål, OBK: Olle Andersson 3, Grigoriy Yugasov 2, Axel Andersson 2, Simon Karlsson, Niklas Österlund, Anton Eklund, Noel Gunnarsson.

Artikeltaggar

BandyOtterbäckens BKSurte BK

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.