Hoppa till huvudinnehållet

Tellström spräckte måltorkan – men Bois föll mot serieledaren: ”Tung förlust”

Publicerad:
Reporter Erik Wallskog
Erik Wallskog
erik.wallskog@mariestadstidningen.se
Simon Svensson och Mariestad Bois räckte inte till hemma mot Vimmerby HC, utan blev helt utan poäng.
Simon Svensson och Mariestad Bois räckte inte till hemma mot Vimmerby HC, utan blev helt utan poäng. Foto: Erik Wallskog

Mariestad Bois kunde inte följa upp fredagens derbyseger med nya poäng hemma mot Vimmerby HC.

Söndagens drabbning i Mariehus arena var jämn hela vägen, men i slutändan rådde inte Bois på den gästande serieledaren.

– Vi gjorde en mycket bättre match än många av de senaste vi spelat, så det var en riktigt tung förlust, säger en av hemmalagets målskyttar, Oscar Tellström.

Efter fyra raka förluster och tappad slutspelsplats studsade Mariestad Bois tillbaka in på vinnarspåret borta mot Skövde IK i fredags.

Att derbysegern också hade gett Bois luft under vingarna märktes i söndagens hemmamatch mot Vimmerby HC, men segerruset från vinsten i Billingehov skulle lägga sig fort.

Mariestad Bois och Johan Frick hade iklätt sig specialdesignade retrotröjor dagen till ära.
Mariestad Bois och Johan Frick hade iklätt sig specialdesignade retrotröjor dagen till ära. Foto: Erik Wallskog

Mot ett väloljat småländskt maskineri räckte det inte att det retroklädda Mariestadslaget stod för en i stora delar bra insats, utan gästerna drog det längsta strået och vann med 4–2 inför 1 327 åskådare.

– Vi var med i matchen hela vägen och gav oss aldrig, men jag tycker nog att Vimmerby är det bästa laget i serien. De vårdar pucken väldigt bra och vi kom inte riktigt åt dem. Jag har inte så mycket att anmärka på vad det gäller vår insats, utan vi räckte inte till helt enkelt, säger tränaren, Ronny Helander.

Mariestad Bois var nära hela vägen mot serieledande Vimmerby, men blev utan poäng till tränaren Ronny Helanders stora besvikelse.
Mariestad Bois var nära hela vägen mot serieledande Vimmerby, men blev utan poäng till tränaren Ronny Helanders stora besvikelse. Foto: Erik Wallskog

Lindén skadad igen

Ja, för sett över 60 minuter var Mariestad Bois på inget sätt sämre än det gästande topplaget. Direkt från första nedsläpp hade hemmalaget en helt annan fart på skridskorna jämfört med många av den senaste tidens förlustmatcher, men Vimmerby visade tydligt varför de leder serien.

– Vi spelade bra. Vi hade bra fart, mycket energi och kom till lägen, men det sista lilla saknades. Pucken måste in i mål också, säger Oscar Tellström.

Oscar Tellström fick äntligen göra mål igen, men det räckte inte för Bois.
Oscar Tellström fick äntligen göra mål igen, men det räckte inte för Bois. Foto: Erik Wallskog

En som garanterat hade kunnat hjälpa Mariestadarna att få pucken i mål var Jesper Lindén, men efter att ha spelat i fredagens derby var Bois skyttekung tillbaka på skadelistan.

– Jesper fick lite känningar igen efter Skövdematchen. Vi tar det dag för dag med honom och får se när han är tillbaka, säger Ronny Helander.

Spräckte måltorkan

Glädjande nog för Bois var i alla fall att Oscar Tellström var tillbaka i målprotokollet. Efter att ha gått mållös i sju raka matcher gjorde ledaren av den interna poängligan 2–2 i mitten av den andra perioden när han från snäv vinkel hittade ”det femte hålet” på bortamålvakten Robin Christoffersson.

Junioren Alex Fält ersatte den skadade Jesper Lindén i förstakedjan inledningsvis.
Junioren Alex Fält ersatte den skadade Jesper Lindén i förstakedjan inledningsvis. Foto: Erik Wallskog

– Det var skönt att göra mål igen, men just nu spelar inte det någon roll, suckar målskytten.

Nej, för med 2–2 på resultattavlan inför den sista perioden var känslan att nästa mål skulle bli helt avgörande. Tyvärr för Mariestad Bois del var det Vimmerby som gjorde det, bara 51 sekunder in i den avslutande akten.

Vimmerby tog ledningen med 3–2 tidigt i den tredje perioden och efter det lyckades inte Joel Thulin och Mariestad Bois jaga i kapp gästerna.
Vimmerby tog ledningen med 3–2 tidigt i den tredje perioden och efter det lyckades inte Joel Thulin och Mariestad Bois jaga i kapp gästerna. Foto: Erik Wallskog

– Killarna jobbade och slet med beröm, men Vimmerby är lugna med pucken så vi kom inte riktigt åt dem. Ändå skapade vi lägen och vi hade en puck i stolpen i powerplay. I slutet tvingas vi ta ut målvakten, men tyvärr slarvade vi lite och då kom 4–2 i tom kasse, säger Ronny Helander som fick se Simon Ericsson dra på sig ett matchstraff för huvudtackling i slutskedet.

”Är på rätt väg”

I och med Mariestad Bois förlust tätnar det ytterligare runt slutspelsstrecket. Det då bottenkonkurrenterna Skövde IK (slog HC Dalen på bortaplan) och Visby/Roma (föll efter straffar mot Tranås AIF) samtidigt båda tog poäng.

Målvakten Tobias Sandberg och backen Simon Svensson var två av Bois bästa spelare bakåt.
Målvakten Tobias Sandberg och backen Simon Svensson var två av Bois bästa spelare bakåt. Foto: Erik Wallskog

På onsdag ställ Bois mot HC Dalen på hemmaplan.

– Vi mötte seriens just nu bästa lag, men snubblade på målsnöret. Det kan vi ta med oss. Vi är på rätt väg spelmässigt och det bådar gott för framtiden, avslutar Oscar Tellström.

Mål, Bois: Ludwig Wistén, Oscar Tellström.

Inför matchen förkunnades det att Anton Blomberg förlängt sitt kontrakt även över nästa säsong till stor glädje för sportchefen Carl Johansson (till höger).
Inför matchen förkunnades det att Anton Blomberg förlängt sitt kontrakt även över nästa säsong till stor glädje för sportchefen Carl Johansson (till höger). Foto: Erik Wallskog

Stjärnligan

Tre stjärnor:

Oscar Tellström. Bois största hot framåt. Tillbaka i målprotokollet efter en månads måltorka.

Två stjärnor:

Tobias Aronsson. Styrde i anfallszon och missade inte många passningar.

En stjärna:

Lucas Larsson. Slet stenhårt för att störa de pucksäkra gästerna.

Matchfakta

Mariestad–Vimmerby 2–4

(1–1, 1–1, 0–2)

Period 1: 1–0 (5.28) Ludwig Wistén (Tobias Aronsson, Anton Blomberg) spel fem mot fyra, 1–1 (12.11) Elias Lindgren (William Alftberg, Anton Carlsson).

Skott: 7–11.

Utv. Bois: 2x2 min, VHC: 1x2 min.

Period 2: 1–2 (6.04) William Alftberg (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 2–2 (9.02) Oscar Tellström (Andreas Axelsson, Johan Frick).

Skott: 5–11.

Utv. Bois: -, VHC: 1x2 min.

Period 3: 2–3 (0.51) Eddie Levin (Jakob Heljemo, William Alftberg), 2–4 (17.38) Carl Sjöberg (Jakob Heljemo, Christoffer Törngren) mål i tom bur.

Skott: 10–11.

Utv. Bois: 1x5 min, 1x20 min, VHC: 1x2 min.

Domare: Felipe Londoño, Niclas Lundsgaard.

Publik: 1 327 (Mariehus arena).

Artikeltaggar

Allettan södraHockeyettanIshockeyMariehus ArenaMariestad Bois HCOscar TellströmRonny HelanderVimmerby HC

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.