Hoppa till huvudinnehållet

Arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Publicerad:
Foto: Hasse Holmberg / TT

Grova, kränkande skämt och bilder har skickats i privata trådar. Det är skämt som är rasistiska, kvinnoförnedrande och homofoba. Buskis och grabbhumor kallar kommunstyrelsens ordförande det för, något som alla grabbar ägnar sig åt. Men vet du, Johan Abrahamsson, alla män skämtar inte så, de flesta blir istället mycket illa berörda bara av tanken. Tycker man fortfarande år 2024 detta är roligt och underhållande så anser jag att det säger en hel del om ens personlighet och om ens egentliga åsikter.

Redan i förskolan börjar arbetet mot diskriminering och kränkande behandling och arbetet om alla människors lika värde är oerhört viktigt. Detta arbete fortgår genom hela skoltiden och kränkningar tas på stort allvar. Inte bara för att inpränta för barn och ungdomar att detta är fel, utan för att de verkligen ska förstå och känna att såna beteenden inte är okej. Har man den kunskapen och förståelsen tycker man inte att detta är något roligt och något man i smyg skämtar om.

Att vår ordförande i kommunstyrelsen tydligen innerst inne saknar denna förståelse och medkänsla för andra människor är skrämmande. Att han inte heller förstår att han som folkvald politiker har ett ännu större ansvar väcker också många frågeställningar. Att detta kommer fram och blir jobbigt för hans familj och anhöriga är inte medborgarnas ansvar, det är Johans. Att be om ursäkt i efterhand duger inte på långa vägar. Det här är en alltför låg nivå för en ordförande i kommunstyrelsen.

Medborgare och förskollärare

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDiskrimineringJohan AbrahamssonKommunstyrelsenKränkningarSamhälleSkola och utbildning

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.