Hoppa till huvudinnehållet

POLISRONDEN: Bedragare lyckades med bluffen efter sms

Publicerad:
Reporter Per Warvlin
Per Warvlin
per.warvlin@mariestadstidningen.se
Det kom ett sms till en Mariestadskvinna från ett okänt mobilnummer. Hon trodde var från dottern.
Det kom ett sms till en Mariestadskvinna från ett okänt mobilnummer. Hon trodde var från dottern. Foto: Arkivbild

Vid 20-tiden i torsdags fick en Mariestadskvinna i 60-årsåldern ett sms från ett okänt nummer som gjorde att hon blev lurad.

Det var ett sms från vad hon trodde kom från dottern: "Hej, mamma jag har ny mobil och nytt nummer. Spara det nya och skriv att du sett meddelande."

Det gjorde mamman och lite senare kom det en förfrågan via sms om hjälp att betala en faktura på 24 236 kronor, vilket kvinnan gjorde genom en banköverföring. Men pengarna gick inte till dottern, utan till bedragarna.

Händelsen är polisanmäld som ett bedrägeri och tillvägagångssättet är känt sedan tidigare.

Övriga händelser:

Gjorde köp med bankkortsuppgifterna. I fredags ska en okänd gärningsperson ha kommit över en Mariestadskvinnas bankkortsuppgifter och gjort fem köp på nätet för sammanlagt 7 703 kronor. Hur bedragarna kommit över bankkortsuppgifterna är oklart,

Stöld vid ödetorp som renoveras. Vid ett ödetorp i Lyrestad, som renoveras, ska det mellan 8 och 12 februari ha utförts en stöld. Någon har klippt hål i stängslet till portarna vid en sidobyggnad och stulit en bensindunk med 20 liter bensin, en tratt och en domkraft. Det har hittats skoavtryck i snön vid platsen.

Struntade i att betala bluffaktura. En Mariestadsbo i 70-årsåldern fick i slutet av förra veckan ta emot en bluffaktura, men den bluffen gick inte hem och mannen struntade i att betala. I stället blev det en polisanmälan och bedrägeriförsök.

Artikeltaggar

BedrägerierBrott, lag och rättLyrestadPolisanmälanStölder

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.